Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kenijā nosities Pekinas olimpiādes maratona čempions Vandžiru

Kenijā nosities Pekinas olimpiādes maratona čempions Vandžiru
Semjuels Vandžiru karjeras spilgākajā brīdī - uzvarā Pekinas olimpiādē maratona distancē
Foto: Reuters/Scanpix

Izkrītot no savas mājas otrā stāva balkona, vakar gājis bojā 2008. gada Pekinas olimpiādes čempions maratona distancē Semjuels Vandžiru.

Negadījums noticis Vandžiru mājās dzimtajā Njahururu pilsētiņā. Policija šobrīd veic izmeklēšanu un noskaidro, vai tas bijis nelaimes gadījums vai pašnāvība. Pagājušā gada decembrī sportistam tika izvirzītas apsūdzības par nāves draudu izteikšanu savai sievai Trizai Ndžeri, kā arī nelegālu AK-47 šautenes glabāšanu.

Sieva vēlāk atsauca izvirzītās apsūdzības, apgalvojot, ka abu nesaskaņas atrisinātas. 23. maijā Vandžiru bija jāstājas tiesas priekšā saistībā ar nelegāla šaujamieroča turēšanu savā īpašumā.

Pagaidām no Kenijas pienāk strīdīgas liecības. Nacionālās policijas pārstāvis Eriks Kiraits paziņojis, ka Vandžiru izdarījis pašnāvību, bet Njahururu policijas priekšnieks Džaspers Ombati izteicies, ka negadījums varētu būt sportista un viņa sievas strīda sekas. Tikmēr sportista aģents Federiko Rosa sarunā ar BBC bija pārliecināts, ka viņa klients nav izdarījis pašnāvību.

Vandžiru no kritienā gūtiem savainojumiem miris slimnīcā, kur bijuši vairāki neveiksmīgi dzīvības glābšanas mēģinājumi.

24 gadus vecais sportists pirms trīs gadiem Pekinā maratonā uzvarēja ar jaunu olimpisko rekordu (2:06:32), iepriekšējo labāko laiku labot par nepilnām trim minūtēm. Vandžiru kontā bija arī maratonu uzvaras Čikāgā (divreiz), Fukuokā un Lodonā. Čikāgā un Londonā uzstādījis trases rekordus.

Izmantotie resursi:
BBC News


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.