Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Gada beigās Latvijā varētu viesoties IAAF prezidents Ko

Gada beigās Latvijā varētu viesoties IAAF prezidents Ko
IAAF prezidents Sebastjans Ko, LVS prezidents Arnis Lagzdiņš un ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs. Foto no Miļkeviča Facebook profila

Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prezidents Sebastjans Ko devis piekrišanu šī gada beigās apmeklēt Latviju, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs. Līdz tam gan Ko gaida prezidenta vēlēšanas, tomēr Latvijas puse pagaidām neredz konkurentus, kas varētu angli nomest no amata.

"25. un 26. septembrī Dohā, pasaules čempionāta laikā gaidāms kongress, kurā būs arī vēlēšanas. Līdz tam laikam viņš ir aizņemts, bet piekrita pēc kongresa atbraukt pie mums," pastāstīja Miļkevičs. "Tad viņš varētu doties pie premjerministra, izglītības un zinātnes ministres, lai aktualizētu infrastruktūras jautājumus, atgādinātu, ka mums joprojām nav ziemas bāzes. Tāpat IAAF varētu sniegt palīdzību speciālistu ziņā Daugavas stadiona projektā, ieteikt jaunākās tehnoloģijas, sekot visam līdzi, jo mums ir ieceres, ka tur atkal varētu rīkot Eiropas čempionātus. Vēlamies arī, lai tiktu aktualizēts jautājums par finansējumu, jo gadā no valsts saņemam vien 90 000 eiro, ko nevar salīdzināt pat ar Āfrikas valstīm."

"Viņš ir ļoti labs prezidents, dara izcilu darbu, neredzu, ka kāds varētu viņu nogāzt no amata. Citu kandidātu pagaidām arī nav, bet vēl gan ir laiks pieteikties," par Ko teica Miļkevičs, atklājot, ka kopā ar IAAF prezidentu uz Latviju varētu atbraukt arī Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) prezidents Sveins Arne Hansens, kurš gan Latvijā viesojies jau vairākkārt. "Ceram, ka šādi tiks piesaistīta sabiedrības uzmanība vieglatlētikai."

Zīmīgi, ka pirms četriem gadiem notikušajās iepriekšējās vēlēšanās LVS publiski paziņoja, ka balsos par Ko konkurentu Sergeju Bubku. Toreiz gan savienībai bija cita vadība.

"Nupat notika EAA kongress ar vēlēšanām. Pēc tām runājām, ka nav pareizi par personām taisīt atklātas vēlēšanas, jo esam maza sabiedrība, visi viens otru pazīst. Skaidrs, ka nevari nobalsot par visiem, valdes locekļu vēlēšanās jāizvēlas 13 cilvēki. Kad kolēģis redz, ka tu par viņu nebalsoji, dažas attiecības tiek sabojātas," stāstīja Miļkevičs, paužot, ka Eiropas vieglatlētikā ļoti liels politiskais spēks ir Balkānu reģionam, kas kontrolē aptuveni 20 balsis jeb gandrīz pusi.

EAA kongresā norvēģis Hansens tika pārvēlēts amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem. Tajā tika ievēlēti trīs viceprezidenti un 13 valdes locekļi, valdē tiekot arī Igaunijas Vieglatlētikas savienības prezidentam Ērikam Teigamāgi.

Nesen notika arī Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidenta vēlēšanas, pēc ilga pārtraukuma amatā atgriežoties Arnim Lagzdiņam.

"Prezidents iepazīst katru no savienības ikdienas darbiniekiem, mēģina sakārtot dažas lietas. Kaut viņš saka, ka netaisās veikt revolūciju, katram ir savs uzskats, kādam jābūt ikdienas darbam. Viņš ir cilvēks ar lielu pieredzi, kurš dos pienesumu visam birojam," par jauno LVS prezidentu saka Miļkevičs.


, 2019-04-16 15:35, pirms 5 gadiem
Ko?
, 2019-04-16 16:28, pirms 5 gadiem
Sebītis ieies kodienā LV
Abi ar mežecki
, 2019-04-16 16:41, pirms 5 gadiem
Normaļoks, latviešiem laikam švaki ar pieres apmatojumu
, 2019-04-16 17:41, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Sebītis ieies kodienā LV
Abi ar mežecki
Mežeckis ir pieradis kost komandējumos,parliecinot toposos sponsorus!
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.