Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Siguldā notiks ikgadējais kalnu maratons

Siguldā notiks ikgadējais kalnu maratons
"Siguldas kalnu maratons 2013"
Foto: Kārlis Pakārklis, skriesim.lv

Sestdien, 25.oktobrī Siguldā notiks ikgadējais skrējiens - "Siguldas kalnu maratons 2014", ko sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību rīko raid.lv. Pēc skrējēju atzinuma, šis maratons ir Latvijā un Baltijā izaicinošākais maratonskrējiens, jo atšķirībā no citiem ir gan iespaidīgi garš, gan notiek pa takām un pats būtiskākais - iekļauj pamatīgu vertikālo kāpuma metru summu.

Maratona 55 km distancē ir jāpārvar vairāk nekā 2000 m kāpuma un arī krituma. Par papildus grūtību faktoru jāuzskata arī rudenīgie laika apstākļi, kas oktobra beigās reti ir patīkami. Piemēram, pirms diviem gadiem maratons notika pa svaigi uzsnigušiem 20 cm sniega, bet pērn maratona dienā pāri Siguldai brāzās vētra ar pamatīgu lietusgāzi.

Vienlaikus ar 55 km kalnu maratonu notiks divi satelītskrējieni īsākās distancēs - 34 un 14 km, kas dod iespēju sajust kalnu maratona garšu tiem, kas vēl nav gatavi pilnajam izaicinājumam. Vertikālo kāpumu summa šajās satelītdistancēs tāpat ir iespaidīga - 1400 un 600 augstuma metri.

Skrējiens ar katru gadu kļūst arvien populārāks, un tā dalībnieku skaits pieaug. Pērn startēja aptuveni 650 skrējēji, šogad divas nedēļas pirms starta bija saņemti jau vairāk nekā 570 dalībnieku pieteikumi. Paredzams, ka pagājušā gada dalībnieku rekords tiks pārspēts. Starp dalībniekiem ir arī krietns pulks ārzemju skrējēju, jo Siguldas kalnu maratons kopš 2007.gada ir iekļauts pasaules populārākā kalnu maratona – 165 km skrējiena apkārt Monblānam – kvalifikācijas skrējienu listē. Lai tiktu pie starta Monblāna maratonā, jāsavāc noteikts daudzums kvalifikācijas punktu.

Maratona starts tiks dots Svētku laukumā plkst.11.00 ar iespaidīgu starta skrējienu uz augšu Ziediņa kalnā. Pirmie maratona finišētāji tiek gaidīti aptuveni plkst.16.00. Skrējiena trase vedīs pa Gaujas senlejas takām un atsevišķos posmos arī pa ielām. Tā vīsies abpus upei starp Gaujas tiltu un kājnieku tiltu pie Velnalas klintīm. Senlejas parka takas netiks slēgtas uz skrējiena laiku. Gluži otrādi, organizatori aicina siguldiešus un pilsētas viesus, kas paši nepiedalās skrējienā, doties ārā un uzmundrināt skrējiena dalībniekus.

Dalībniekus gaida dubļainas takas, iespaidīgas slaloma kalnu nogāzes, stāvi kāpumi un nogāzes, neprognozējami laika apstākļi un daudz kilometru.

Izmantotie resursi:
www.sigulda.lv
www.raid.lv


, 2014-10-15 15:37, pirms 9 gadiem
šis ir katra sevis cienoša izturībnieka "must do"
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.