Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Serjogins Latvijas čempiona titulam maratonā pievieno arī zeltu pusmaratonā

Rolands Eliņš

Serjogins Latvijas čempiona titulam maratonā pievieno arī zeltu pusmaratonā
Dmitrijs Serjogins. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Dmitrijs Serjogins svētdien Valmierā kļuva par Latvijas čempionu pusmaratonā, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Valmieras maratona ietvaros notikušajās sacensībās Serjogins pusmaratona distanci veica vienā stundā astoņās minūtēs un 41 sekundē.

Otrais ar 37 sekunžu deficītu bija Edgars Šummskis, bet vēl trīs minūtes un 15 sekundes lēnāks bija trešās vietas ieguvējs Jevgēņijs Turkins.

Serjogins par Latvijas čempionu pusmaratonā kļuva arī 2016.gadā. Viņš šosezon uzvarēja arī maratonā un 10 000 metru skrējienā, bet kopumā Līvānu skrējējam ir deviņi Latvijas čempiontituli.

Serjogins pārstāvēs Latviju gaidāmajā pasaules čempionātā, kurā startēs maratona distancē.

Tikmēr sievietēm pirmo reizi šajā distancē par čempioni kļuva Karīna Helmane-Soročenkova, kura ar vienu stundu 16 minūtēm un 13 sekundēm laboja personīgo rekordu. Tukumniece Latvijas visu laiku labāko rangā ir augstajā septītajā vietā.

Trīs minūtes un 48 sekundes viņai zaudēja otrās vietas ieguvēja Ilona Marhele, bet vēl trīs minūtes un 12 sekundes lēnāka bija Klinta Lauska.

Helmane-Soročenkova šosezon triumfēja arī Latvijas čempionātā 3000 metros telpās un 10 000 metros.

Valmieras maratonā uzvaru svinēja Kārlis Vīksne, kurš finišēja pēc divām stundām 29 minūtēm un 42 sekundēm, bet dāmām pirmā ar trim stundām un 26 sekundēm bija Jekaterina Sokunova.

Izmantotie resursi:
LETA