Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Prokopčuka uzvar Tallinas pusmaratonā

Prokopčuka uzvar Tallinas pusmaratonā
Jeļena Prokopčuka (pa labi)
Foto: AP / Scanpix

Latvijas labākā gargabalniece Jeļena Prokopčuka svētdien triumfēja Tallinas pusmaratona sieviešu ieskaitē. Savukārt tikmēr mūsu Jānis Girgensons un Valērijs Žolnerovičs izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu.

Gatavojoties prestižajam Ņujorkas maratonam, Jeļena Prokopčuka (37) Igaunijas galvaspilsētā startēja pusmaratonā, sieviešu un vīriešu kopējā ieskaitē ieņēma septīto pozīciju, bet sieviešu konkurencē viņa bija ātrākā (1:12:28). Starp sievietēm ceturto labāko laiku (1:18:05) uzrādīja mūsu Jeļena Ābele (28). Kopējā ieskaitē izcēlās divi mūsējie - Jānis Girgensons (22) ar 1:05:38 ieguva otro vietu, bet Valērijs Žolnerovičs (29) ar 1:05:49 bija trešais.

Savukārt maratona distancē no Latvijas sportistiem labākie bija Valdis Nilovs un Oskars Cimermanis, kuri izcīnīja attiecīgi 20. un 28. vietu.

Kā jau ziņots, novembra sākumā Jeļena Prokopčuka atkal piedalīsies Ņujorkas maratonā. Šo sacensību divkārtējā uzvarētāja sieviešu ieskaitē būs viena no četrām bijušajām čempionēm. Pagājušajā gadā Latvijas pārstāve Ņujorkā izcīnīja 3. vietu, trešā viņa bija arī 2007. gadā, turklāt divreiz izdevies arī uzvarēt (2005, 2006). Prokopčuka ir trīskārtējā Latvijas labākā sportiste (2005, 2006, 2007) un trīskārtējā olimpiete (1996, 2000, 2004).

Izmantotie resursi:
www.tallinnmarathon.ee


, 2014-09-15 12:14, pirms 10 gadiem
Girgensons monstrs! Man pat grūti atminēties, kad Žolnerovičs pusmaratonā, skrienot daudz maz sacensību režīmā, ir kādam citam latvietim zaudējis. Vai tas vispār ir noticis?
, 2014-09-15 16:12, pirms 10 gadiem
ja ņem vērā, ka pēc Valērija dalības Eiropas čempionātā maratonā ir pagājis mazāk kā mēnesis, tad šis varētu būt viens no faktoriem, kādēļ beigu daļā spēka pietrūka Bet Jānis, protams, ka malacis, tik žēl, ka līdz melnajam "brālim", lai to noķertu, pietrūka 2sek.
, 2014-09-16 01:02, pirms 10 gadiem
paldies par INFO, bet nu vismaz jau vajadzeja nosaukt pusmaratona uzvaretaju, vai faktu, ka Girgensons uzvaretajam kenijietiem YATOR JACOB zaudēja tikai nieka 2 sekundes. un ari Maratona uzvarētājus un laikus jau varēja pieminēt. Sievietēm uzvarētajai gan diezgan vājš rezultāts - tikai 2:56:26
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.