Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Brūns: "Gribu, lai svētdien finālā sanāk viens labs metiens"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Brūns: "Gribu, lai svētdien finālā sanāk viens labs metiens"
Ansis Brūns
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas meistarsacīkšu sudraba medaļnieks Ansis Brūns (25) vakar Eiropas čempionāta kvalifikācijā sasniedza 81.04 m atzīmi un automātiski iekļuva šķēpmešanas finālā. 400 m/b pusfinālā Līga Velvere sasniedza personisko rekordu (56.87), bet Laura Ikauniece-Admidiņa muguras sāpju dēļ nevarēja parādīt savu labāko sniegumu septiņcīņā. Veselības problēmas patraucēja arī kārtslēcējam Marekam Ārentam. Par notikušo sportisti atskaitās Latvijas Vieglatlētikas savienībai.

Ansis Brūns: "81 m nav augstas klases rezultāts! To nav grūti samest, ja saliek visu kopā. 85-86 m ir augsts rezultāts. Un to jāmāk uzmest! Jebkurā gadījumā - svētdien fināls. Tagad jāpiezvana trenerim. Jāsaplāno atlikušās dienas līdz finālam. Protams, mans mērķis bija izpildīt kvalifikāciju. Domāju, ka ar 79 m būs iespējams kvalificēties. Man sanāca vēl labāk. Finālā vajadzētu uzlabot rezultātu. Gribu, lai sanāk viens labs metiens! Paldies trenerim Mārcim Štrobinderam, kurš ar padomu palīdzēja. Un paldies Edvīnam Krūmam, kurš iedrošināja un atrada pareizos vārdus."

Līga Velvere: "Es jūtos ļoti labi! Pirms starta cerēju izskriet personīgo rekordu zem 57,00. Tas arī izdevās! Man ļoti paveicās ar otro celiņu. Lietus nelija. Pirms starta parunāju ar izlases galveno treneri Edvīnu Krūmu, ņēmu vēra viņa ieteikumus un izlaboju priekšskrējienā pieļautās kļūdas. Šoreiz es domāju par distances stratēģiju – pirmos 200 metros skrēju diezgan brīvi, lai varētu visus spēkus izlikt atlikušajos 200 m. Un beigas viss izdevās! Ir noslēgušās divas veiksmīgas dienas Eiropas čempionātā! 20. augustā lidoju atpakaļ uz ASV. Pirms tam vēl izbaudīšu laiku Latvijā."

Laura Ikauniece-Admidiņa: "Neesmu īsti apmierināta ar savu pirmās dienas startu. Divas dienas pirms sacensībām vienā no treniņiem šeit, Cīrihē, izjutu ļoti izteiktas sāpes mugurā. Pēc tam man špricēja mugurkaulā pretsāpju zāles. Bet esmu priecīga, ka vispār varēju iziet stadionā, jo vienu brīdi pat domāju, ka nevarēšu startēt. Lodē īpaši labi negāja, jo slikti jūtu muguras apakšējo daļu traumas dēļ. Esmu arī vīlusies 200 m skrējienā. Pirms starta domāju, ka izskriešu personīgo rezultātu. Sākotnēji koncentrējos Latvijas rekordam, bet pēc 200 m skrējiena to būs ļoti grūti izdarīt. Pēdējos divus gadus neesmu tik lēni skrējusi. Grūti pateikt iemeslus. Varbūt pārāk slikti laika apstākļi vai arī skrejceļš man pārāk ciets."

Mareks Ārents: "Kad iesildījos, viss bija kārtībā, bet pēc trešā iesildīšanās lēciena sajutu spazmu cirksnī un asas sāpes. Ar mokām varēju paskriet, tāpēc pieteicu sākuma augstumu 5.40 m. Pēc tam pieteicos uz 5.50 m, jo cerēju, ka sāpes pāries un vismaz mēģinājumu varēšu. Diemžēl sāpes bija pārāk stipras, pat ar pretsāpju zālēm. Protams, esmu ļoti vīlies, jo vēl pirms starta nekas par to neliecināja. Esmu labā formā, to pierāda šīs sezonas rezultāti. Diemžēl šī ir sliktākā diena manā sporta karjerā."

Izmantotie resursi:
www.lat-athletics.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-15 15:41, pirms 10 gadiem
Esmu pārliecināts,ka Ansis sametīs personīgo un iekļūs finālā.
Visu cieņu viņa trenerim Uldim Doniņam,kurš amatietim Brūnam iedevis otru elpu un cerams nākotnē 10-20gadēs pārņems stafeti no Eidukas,šķēpā mums jau to treneru gaužām maz Eiduka Palameiks Grīva Vaivads Doniņš Alaine daži jau pensijas gados.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-15 16:07, pirms 10 gadiem
Disks 1995 rakstīja: Esmu pārliecināts,ka Ansis sametīs personīgo un iekļūs finālā.
Viņš taču jau iekļuva finālā, tas svētdien būs.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-15 16:33, pirms 10 gadiem
81 m robežās puisis met stabili, bet, kā jau pats atzina, ar to neko dižu nesasniegsi. No šķēpa mešanas lielvalsts vairs nav ne smakas, kvalitāte tomēr ir svarīgāka par kvantitāti, tāds vidusmērs esam kļuvuši.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-15 16:46, pirms 10 gadiem
ahcagi rakstīja: Viņš taču jau iekļuva finālā, tas svētdien būs.
Fināls sākas ar 8 vietas iegūšanu,pagaidām tikai izpildīta kvalifikācija,nekas vairāk.Vismaz sportojot pašam tāda kvalifikācija nekad nav bijusi,labākajā gadījumā Lauku spēlēs meta pirmos 3 metienus,nu un fināls,ja esi iekļuvis 8-niekā,tā es to saprotu-kas ir finālsacensības un kad ir izpildīta kvalifikācija pasaules līmeņa mačos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-15 18:06, pirms 10 gadiem
Man visvairāk pārsteidz ka Sportacentrs vel laikam nav kostatējis ka šodien EČ tika labots pasaules rekords.Izcila tormozēšana.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-15 19:48, pirms 10 gadiem
Parasti jau labākie metieni sanāk piektdienas

     [+] [-]

, 2014-08-16 17:45, pirms 10 gadiem
Pēc šāda iznāciena, Vasiļevski būtu steidzamības kārtā jānomaina ar Brūnu olimpiskajā vienībā. Brūna ātrāka finansēšana var atmaksāties PČ vai OS.Uz šādas priekaa vēsts džeks vēl fināla 8 iekļūt var.