Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Prokopčuka maratonam gatavosies Šveicē

Prokopčuka maratonam gatavosies Šveicē
Jeļena Prokopčuka
Foto: Jānis Līgats, laikraksts "Liesma"

Divkārtējā Ņujorkas maratona uzvarētāja, Latvijas rekordiste pusmaratonā un maratonā Jeļena Prokopčuka šonedēļ dosies uz treniņnometni Šveicē, lai tur gatavotos rudenī gaidāmajam maratonam.

Par to portālam Sportacentrs.com pastāstīja sportistes vīrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks, kurš atzina, ka vēl nav zināms, kurš būs tas maratons, kurā rudenī Jeļena skries, jo varianti ir daudz un pārrunas vēl notiek.

"Šveicē pavadīsim četras nedēļas. Tā būs tīri gatavošanās, nekādu sacensību nebūs. Nezinām arī, kurā maratonā Jeļena skries, taču tas būs rudenī – oktobrī vai novembrī. Eiropā ir daudz maratonu, piemēram, Vācijā, ir maratons Amsterdamā (Nīderlande), taču pagaidām vēl nekas nav sarunāt, ar šo jautājumu nodarbojas aģents," sacīja Prokopčuks.

Tāpat Prokopčuks atklāja, ka ziemā viņi, visticamāk, dosies uz nometni Portugālē, kurā sezonai gatavojās arī iepriekšējos gados.

Jāatgādina, ka šī gada aprīlī Prokopčuka aizvadīja pirmo maratonu pēdējo četru gadu laikā, Londonas maratonā finišējot desmitajā vietā ar rezultātu 2:27:04. Sportistes personiskais rekords ir 2:22:56, sasniegts 2005. gadā Osakā.


, 2012-08-15 09:13, pirms 12 gadiem
Nu lai gatavojas. Londonas OS negribēja piedalīties un pārstāvēt valsti, jo OS jau nemaksā neko. Sportistam ir jādomā par sevi, kā nopelnīt, bet ja vissvarīgākajās sacensībās nepārstāv valsti, tad līdzjutējiem kļūst vienaldzīga attieksme pret sportista rezultātiem.
, 2012-08-15 09:38, pirms 12 gadiem
Rygel rakstīja: Nu lai gatavojas. Londonas OS negribēja piedalīties un pārstāvēt valsti, jo OS jau nemaksā neko. Sportistam ir jādomā par sevi, kā nopelnīt, bet ja vissvarīgākajās sacensībās nepārstāv valsti, tad līdzjutējiem kļūst vienaldzīga attieksme pret sportista rezultātiem.
Maratonu skriet nav gluži tas pats, kas mest šķēpu vai spēlēt būča volejbolu. Normāls sportists gada laikā var noskriet divus maratonus. Protams, Prokopčuka būtu varējusi skriet Londonā un gan jau 10-niekā tiktu, bet ko viņai ar to rezltātu darīt? Ja nemaldos, tad LOV vienībā viņa nav un no viņiem naudu nesaņem, bet prēmijas par tādu vietu arī nepienākas. Savukārt, noskrietnot kādus komerciālus mačus, vismaz garantēti pie naudas var tikt. Tādēļ pilnībā saprotu Prokopčukas izvēli, ar patriotismu nepaēdīsi.
, 2012-08-15 10:12, pirms 12 gadiem
gribētos uzzināt kaut ko vairāk, kāpēc Šveicē un tieši kur, vai šajā treniņciklā vajadzīgi kalni utt. Vai esat jau tur bijuši un tāpēc vieta piešauta un pazīstama? Citādi šķiet, ka izvēlēta dārga zeme, un labāk būtu citur... Vai skatāties tikai uz Eiropas maratoniem, vai tomēr paturat prātā kā prioritāti NYC?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-15 10:24, pirms 12 gadiem
Ar Londonas maratona rezultātu būtu 16. vietā.

london2012.com
, 2012-08-15 10:40, pirms 12 gadiem
score rakstīja: Ar Londonas maratona rezultātu būtu 16. vietā.

http://www.london2012.com/athletics/event/women-marathon/index.html
Bet ar personal best būtu paņēmusi zeltu. turklāt atmaska, ka Londonā būšot karstums un Jeļenai bail arībija smieklīga. Tam varēja noticēt attiecībā uz Pekinu, bet nu Londonā bij perfekts vezers, tik skrien, sešinieks Jeļenai būtu bijis reāls, bet nu katrā ziņā man šitās atmaskas liekas ļoti aizdomīgas, varat likt man mīnusus, cik gribat
, 2012-08-15 11:35, pirms 12 gadiem
score rakstīja: Ar Londonas maratona rezultātu būtu 16. vietā.

http://www.london2012.com/athletics/event/women-marathon/index.html
Pie tam vēl jāņem arī vērā, ka Londonas maratona trase bija daudz vieglāka un ātrāka par olimpiskā maratona trasi
, 2012-08-15 11:37, pirms 12 gadiem
76 rakstīja: gribētos uzzināt kaut ko vairāk, kāpēc Šveicē un tieši kur, vai šajā treniņciklā vajadzīgi kalni utt. Vai esat jau tur bijuši un tāpēc vieta piešauta un pazīstama? Citādi šķiet, ka izvēlēta dārga zeme, un labāk būtu citur... Vai skatāties tikai uz Eiropas maratoniem, vai tomēr paturat prātā kā prioritāti NYC?
Šveice ir augskalne, tur ir retināts gaiss organismam mazāk piekļūst skābelis, līdz ar to grūtāk sportot, kamēr nav notikusi adaptācija. Pēc tam pārbraucot uz leju, kur ir bagātāks gaiss ar skābekli sportists to pašu distanci vai da jebko fizisku var izdarīt ātrāk vai vairākas reizes, jo organisms saņem vairāk skābekli, tas nenogusts tik ātri utt. Pats esmu izmēģinājis ziemā aizbraucot uz Alpiem slēpot, sākumā ir grūti ātri piekūsti, bet pēc tam uz nedēļas beigām esi pieradis, kad atgriezies mājaš vari vienkārši lidot manā gadījumā bija hokejs, tu stundu noslido un pat īsti neesi saguris, protams, ar laiku tas efekts zūd, bet tīri pirms sacensībām ir baigi noderīgi. Kad LV biatlons bija topā tad bieži viņi pirms lielajām sacensībām brauca augstkalnē trenētis.
, 2012-08-16 01:25, pirms 12 gadiem
kopchuka jau vareja aizbraukt uz OS redz, ka tur karsti nemaz nebija...
, 2012-08-16 07:31, pirms 12 gadiem
Ko lai dara ,ja labākās Latvijas gargabalnieces plānus galvenokārt nosaka peļņa.Pat olimpiāde nav stimuls.Viņu var saprast,bet personīgi man viņas panākumi nav interesanti.
, 2012-08-16 07:46, pirms 12 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Šveice ir augskalne, tur ir retināts gaiss organismam mazāk piekļūst skābelis, līdz ar to grūtāk sportot, kamēr nav notikusi adaptācija. Pēc tam pārbraucot uz leju, kur ir bagātāks gaiss ar skābekli sportists to pašu distanci vai da jebko fizisku var izdarīt ātrāk vai vairākas reizes, jo organisms saņem vairāk skābekli, tas nenogusts tik ātri utt. Pats esmu izmēģinājis ziemā aizbraucot uz Alpiem slēpot, sākumā ir grūti ātri piekūsti, bet pēc tam uz nedēļas beigām esi pieradis, kad atgriezies mājaš vari vienkārši lidot manā gadījumā bija hokejs, tu stundu noslido un pat īsti neesi saguris, protams, ar laiku tas efekts zūd, bet tīri pirms sacensībām ir baigi noderīgi. Kad LV biatlons bija topā tad bieži viņi pirms lielajām sacensībām brauca augstkalnē trenētis.
Viss loģiski. Sankt Moricu izmanto daudz izturības krējēju. Bet, Latvijas gadījumā, ļoti labi var trenēties tepat. Spilgts piemērs Poļina Jeļizarova. Viņa diezin vai vispār izbrauca no Liepājas. Pat -30 grādos. Bet re kā skrien. Laikam jau pasaulē gadu desmitiem izstrādātās treniņu metodikas ir nevērtīgas pret mūsu fenomenu. Prokopčukam vajadzētu pakonsultēties ar Laci. Nu kaut vai reizi nedēļa pa telefonu.... Rezultāti garantēti!!!!
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.