Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Adidas" pēc dopinga skandāla uz laiku pārtrauc līgumu ar Taisonu Geju

"Adidas" pēc dopinga skandāla uz laiku pārtrauc līgumu ar Taisonu Geju
Taisons Gejs
Foto: AFP/Scanpix

Sporta apģērbu ražotāja "Adidas" ir paziņojusi par līguma pagaidu pārtraukšanu ar vieglatlētu Taisonu Geju, kurš nule tika pieķerts dopinga lietošanā. Gejs, kurš ir 2007.gada pasaules čempions 100 un 200 metru skrējienos, ASV rekordists un sezonas līderis 100 metru skrējienā, dopinga lietošanā vakar tika pieķerts kopā ar Asafu Pauelu un vēl četriem jamaikiešiem.

"Esam šokēti par šiem nesenajiem apgalvojumiem. Pat, ja pieņemam viņu par nevainīgu, kamēr nav pierādīts pretējais, mūsu līgums ar Taisonu Geju ir uz laiku pārtraukts," šodien sacīja "Adidas" pārstāvis. "Man nav sabotāžas stāsta. Man nav nekādu melu [ko stāstīt]. Man nav nekā, ko teikt, lai šis gadījums izskatītos kā kļūda. Man nav neviena no šiem stāstiem. Es būtībā uzticējos kādam un mana uzticība tika pievilta," teica Gejs, kurš kopā ar "Adidas" ir kopš 2005.gada, Taisons gan vairījās atbildēt uz jautājumu, kas ir šī persona: "Īsti nevaru to teikt. Taču dabiski, ka cilvēks kādam uzticas..."

Gejam, kurš 2007.gadā kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu (100 un 200 metros un 4x100 metru stafetē), šī bija pirmā pilnvērtīgā sezona pēc ilgāka laika, kurā viņu mocīja dažādi savainojumi. Iepriekšējā mēnesī Gejs uzvarēja ASV čempionātā, sasniedzot labāko rezultātu kopš 2009.gada – 9.75 sekundes (viņa personiskais rekords ir 9.69 sekundes – aut.). Pirms pāris gadiem Gejs bija daļa no USADA programmas "Mana uzvara", kurā sportisti apliecina, ka sporto bez aizliegto vielu palīdzības. Toreiz USADA mājaslapā Gejs, kurš tic arī Dievam, sacīja: "Es startēju tīrs, jo patiešām ticu godīgumam."

Gejs jau ir runājis ar saviem komandas biedriem, draugiem un ģimeni, ieskaitot māti un meitu. Amerikānis sacīja: "Viņi zina, ka tas ir sava veida... godīgi sakot, nevēlos izmantot dažus vārdus, lai tas izskatītos pēc negadījuma, jo es zinu, kas pie tā ir novedis, bet šobrīd nevaru par to runāt. Mana karjera un mans vārds man vienmēr bijis svarīgāks par medaļām, rekordiem vai tamlīdzīgi. Vienmēr esmu vēlējies, lai mans vārds netiek aptraipīts. Diemžēl tagad man no tā ir jāatkāpjas, jo man ir pozitīvas dopinga analīzes. Esmu gatavs saņemt jebkādu sodu – kā īsts vīrs. Apzinos, kas ir nokļuvis manā organismā un tā ir mana atbildība."

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-15 19:06, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Armstrongs, Gejs, Pauels...Bolts, Mesi, Biedrins
Messi jau nu noteikti uz stereoīdiem sēž

Biedriņš? Šņabis ar sulu un sarkano Marlbaro ar i` dopings?
, 2013-07-15 19:17, pirms 11 gadiem
Mesi jau ēda augšanas stimulatorus ar FIFA atļauju, tas apmēram tas pats, kā lielāka daļa peldētāju un riteņbraucēju esot astmātiķi kam Salbutemols nepieciešams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-15 19:59, pirms 11 gadiem
drīz varēs taisīt atsevišķas sacensības dopinga lietošanā pieķertajiem sportistiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Reuters/Scanpix
3

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.