Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ikauniece, Palameika, Misāns un citi – Ogrē norisināsies Prezidenta balva

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ikauniece, Palameika, Misāns un citi – Ogrē norisināsies Prezidenta balva
Madara Palameika. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien sāksies tradīcijām bagātākās vieglatlētikas sacensības Baltijā – Valsts Prezidenta balva. Divu dienu garumā Ogrē par uzvaru sacentīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas komandas. Sākums pulksten 15:30, pusstundu vēlāk tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā.

Prezidenta balva tiks aizvadīta 25. reizi, bet šis būs astotais gads, kad par uzvaru kopvērtējumā cīnās Baltijas vieglatlētu komandas. Piedalīsies arī Baltkrievijas sportisti, tomēr viņi netiks apbalvoti ar Baltijas čempionāta medaļām un neiespaidos kopvērtējumu. Ierasts, ka sacensības norisinās Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, taču pašlaik tur norisinās rekonstrukcijas darbi, tādējādi kausa izcīņa otro gadu norisināsies Ogrē.

Pasākums ir īpašs ar to, ka tiek apbalvots gan pirmais trijnieks konkrētajā disciplīnā, gan komanda, kas būs sasniegusi vislabākos rezultātus divu dienu garumā, gan arī divi sportisti – sieviešu un vīriešu konkurencē –, kuri pēc IAAF punktiem būs sasnieguši visaugstvērtīgākos rezultātus. Pēdējā punktā netiek iekļauti soļotāji, taču tur labākie tiks apbalvoti ar Daliņa piemiņas kausu.

Latvijas izlasi pārstāvēs vairāki ļoti labi zināmi vieglatlēti. Septiņcīņniece Laura Ikauniece šoreiz sacentīsies 100 metru barjerskrējienā un augstlēkšanā. Šķēpmešanā dāmu konkurencē būs Madara Palameika, bet no vīriem komandu pārstāvēs Gatis Čakšs un Patriks Gailums. Gan tāllēkšanā, gan trīssoļlēkšanā piedalīsies Elvijs Misāns. 200 metrus skries Gunta Vaičule un Jānis Leitis, bet 800 un 1500 metros piedalīsies Latvijas rekordists Dmitrijs Jurkevičs. Kārtslēkšanā būs iespēja redzēt Latvijas līderi Mareku Ārentu.

Sacensības šodien 15:30 startēs ar diska mešanu sievietēm, kam sekos 4x100 metru stafete abiem dzimumiem. 17:10 sāksies škēpmešanas sacensības sievietēm, bet pusotru stundu vēlāk sacentīsies vīrieši. Atklāšanas ceremonija notiks 20:00, bet pēc tam punkts pirmajai dienai tiks pielikts ar 100 metru sprintu. Prezidenta balva turpināsies rīt, un sākums paredzēts jau 9:30, kad tiks dots starta šāviens soļotājiem.

Prezidenta balvu tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com TV kanālā.

Ar Latvijas komandas sastāvu iespējams iepazīties šeit.

Ar Prezidenta balvas kalendāru iespējams iepazīties šeit.

  -2 [+] [-]

, 2019-06-15 09:34, pirms 5 gadiem
Go Go Go Ndure!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-15 10:03, pirms 5 gadiem
Labi, ka ir Ogre - var sarīkot gan Rīgas kausus, gan Prezidenta balvas izcīņu.

     [+] [-]

, 2019-06-15 10:06, pirms 5 gadiem
Ozoliņa ta ir beigusi karjeru?

     [+] [-]

, 2019-06-15 11:24, pirms 5 gadiem
Godīgi sakot, padaudz no šā brīža Latvijas līderiem trūkst. Vaičule arī vairs nav dalībnieku sarakstā.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-15 18:55, pirms 5 gadiem
Madarai atkal neizdevās uzvarēt. Nav jau pašas svarīgākās sacensības, bet tomēr.. Ja no 6 mēģinājumiem tikai viens rezultāts ir virs 60 metriem, tad ko īsti var gribēt. Bet nu lietuviete ļoti labi aizmeta - gandrīz 64 m.