Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krievijā sportisti joprojām izvairās un bēg no dopinga pārbaudēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krievijā sportisti joprojām izvairās un bēg no dopinga pārbaudēm
Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko
Foto: AP/Scanpix

Pasaules antidopinga aģentūras paziņojums vēsta, ka Krievijā tiek likti šķēršļi sportistu pārbaudīšanai. Paziņojums publicēts divas dienas pirms lēmuma par Krievijas sportistu piedalīšanos Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Kad novembrī Krievijas vieglatlētiem tika aizliegts piedalīties sacensībās, valsts vadošās amatpersonas apņēmās labot situāciju sakarā ar dopinga pārbaudēm. Tomēr Pasaules antidopinga aģentūras pētījums parādījis, ka situācija nav mainījusies uz gaišo pusi.

Teikts, ka nav bijis iespējams veikt 73 no 455 testiem, kopumā 736 testi atteikti vai atcelti, uz 23 testiem sportisti nemaz nav ieradušies. Norādīts, ka dažādu sporta veidu pārstāvji izmantojuši dažādas metodes, lai izvairītos no dopinga pārbaudēm.

Viens no sportistiem skrienot pametis sarunu ar žurnālistiem, bet cits prom no stadiona devies jau sacensību laikā un vairs nebija atrodams. Tāpat izcelts gadījums, kad sportiste centusies izmantot trauku ar cita cilvēka urīnu. Kad saturs izliets uz grīdas, nevis nepieciešamajā traukā, viņa centusies iedot kukuli antidopinga aģentūras darbiniekiem.

Ierodoties militārajās pilsētiņās, antidopinga aģentūras darbiniekiem bruņoti drošības pārstāvji draudējuši ar izraidīšanu no valsts. Kad paraugi pārvesti uz citu valsti, Krievijas muita traukus atvērusi, kas norāda uz iejaukšanos no malas.

Nacionālie čempionāti olimpiskajos sporta veidos rīkoti pilsētās ar ierobežotu pieeju dažādu konfliktu dēļ, tāpēc nav bijis iespējams veikt nepieciešamos. Tā rezultātā bez pārbaudes iztikuši svarcelšanas un grieķu-romiešu cīņu dalībnieki.

Starptautiskā vieglatlētikas federācija 13. novembrī nobalsoja par Krievijas federācijas darba apturēšanu, jo Starptautiskā antidopinga aģentūra izplatīja paziņojumu par to, ka Krievijā dopinga lietošanu veicina valsts.

Nākamā sanāksme notiks 17. jūnijā Vīnē, Austrijā. Diskusijā tiks noskaidrots, ko krievu organizācijas darījušas, lai cīnītos ar samilzušo dopinga problēmu, un tiks pieņemts lēmums par Krievijas sportistu dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kuras startēs augusta vidū.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +1 [+] [-]

, 2016-06-15 23:11, pirms 8 gadiem
pilnīgi saprotams.. Mildronātu lietoja 75 %.. un nevajag teikt ka tikai krievu.. visi east side of europe izvairās..

  -1 [+] [-]

, 2016-06-16 01:06, pirms 8 gadiem
Man tāda nelāga nojausma,ka beigās tāpat Krievijas vieglatlētus pielaidīs OS.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-16 03:40, pirms 8 gadiem
Te jau neiet runa tikai par meldoniju jeb mildronātu. Sen zināms, ka krievi izmanto īstu dopingu, jo viņi nemāk zaudēt un ir gatavi iet uz uzvaru jebkādiem līdzekļiem. Tikai viņiem tas atkal pacelts valsts līmenī, kā bija PSRS/VDR laikos.