Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Britu sportisti pieprasa stingrākas dopinga pārbaudes

Juris Miņins
Juris Miņins

Britu sportisti pieprasa stingrākas dopinga pārbaudes
Lielbritānijas vieglatlēts Mo Farahs
Foto: AFP/Scanpix

Vairāki simti Lielbritānijas sportistu ir nosūtījuši vēstuli Starptautiskajai antidopinga aģentūrai ar prasību, lai tā ievieš stingrākas dopinga pārbaudes gan šī gada olimpiādē, gan arī citos lielākajos sporta forumos.

600 Lielbritānijas olimpiskās un paraolimpiskās izlases dalībnieku ir vērsušies pie WADA, lai tie nodrošina lielāku un stingrāku kontroli. To sportistu vidū, kas šo lūgumu ir parakstījuši ir arī vairāki ļoti zināmi atlēti, ieskaitot Polu Redklifu, Endrjū Stīlu, Goldī Seizeru.

"Jūsu uzdevums ir aizsargāt un stiprināt sportu, taču mēs esam stingri pārliecināti, ka esošā dopinga apkarošanas sistēma cieš neveiksmi pēc neveiksmes," sacīts vēstulē, "tāpēc mēs prasām jums izdarīt visu, kas ir jūsu spēkos, lai sportisti, kas izies uz starta 2016. gada Rio olimpiādē justos droši."

Tāpat vēstulē ir minēts, ka sportisti jau bija vērsušies pie Bekijas Skotas, kas WADA pārstāv atlētu intereses un ir viena no lielākajām cīnītājām pret dopingu, taču, lai pievērstu lielāku uzmanību šim lūgumam, tika uzrakstīta arī otra vēstule.

Jāpiebilst, ka Londonas olimpiskajās spēlēs, kuras norisinājās 2012. gadā uz šo brīdi ir fiksēti 39 oficiāli apstiprināti dopinga lietošanas gadījumi, 2008. gadā Pekinā tādi bija 21, bet 2004. gada olimpiādē, kas norisinājās Atēnās oficiāli ir fiksētas 37 pozitīvas dopinga analīzes.

No 21. gadsimtā notikušajām olimpiskajām spēlēm vismazākais pieķerto sportistu skaits tika fiksēts 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kur pozitīvu dopinga testu uzrādīja tikai viena sportiste – Kornēlija Marika, kas startēja distanču slēpošanā un kuras organismā atklāja EPO pēdas.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

Vai WADA ir jāievieš stingrāki antidopinga pasākumi?

  • 26

  • 1

  • 2