Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Šķēpmetējs Velps Lietuvā sasniedz U18 grupas sezonas labāko rezultātu pasaulē

Toms Markss
Toms Markss

Šķēpmetējs Velps Lietuvā sasniedz U18 grupas sezonas labāko rezultātu pasaulē
Matīss Velps

Smiltenes vieglatlēts Matīss Velps sestdien Lietuvas pilsētā Alitā notiekošajās Baltijas valstu mešanas disciplīnu sacensībās šķēpa mešanā sasniedza jaunu personisko rekordu – 76 metri un 70 centimetru. Uzrādītais rezultāts ir šobrīd sezonas labākais pasaulē U18 vecuma grupā.

Pēc plānveidīga sagatavošanās procesa Smiltenē un arī aizvadītās treniņnometnes Spānijā, sacensību sezonu uzsākuši Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas vadošie šķēpa metēji. Sestdien Lietuvas pilsētā Alitā norisinājās triju Baltijas valstu sacensības mešanas disciplīnās. Sacensības notika visās četrās mešanu disciplīnās un četrās vecuma grupās – pieaugušie, juniori U23 un U20, kā arī jaunieši U18.

Latvijas izlases sastāvā startēja divi Smiltenes sportisti – Jāzeps Groza un Matīss Velps. Pirmais no viņiem cīnījās vīriešu konkurencē (ar divu vecuma grupu vecākiem sportistiem), bet otrais U18 vecuma grupā (atbilstoši savam dzimšanas gadam).

U18 vecuma grupas sacensībās aizvadītā gada Smiltenes novada gada labākais jaunais sportists Matīss Velps savā pirmajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 63 metri un 38 centimetri, kas ļāva izvirzīties vadībā. Turpinājumā sekoja divi neieskaitīti mēģinājumi. Ceturtajā mēģinājumā Velpa mestais šķēps piezemējās pie 67 metru un 44 centimetru atzīmes. Tomēr savu labāko rezultātu smiltenietis sasniedza pēdējā piegājienā. 1999. gadā dzimušais sportists 700 gramu smago šķēpu aizmeta 76 metru un 70 centimetru tālumā. Sasniegtais rezultāts ir ne tikai labākais un augstāk novērtētākais rezultāts šajās sacensībās, bet arī jauns Matīsa Velpa personiskais rekords. Bez tam, trenera Guntara Marksa audzēkņa rezultāts ir labākais sezonas rezultāts pasaulē U18 vecuma grupā.

Vīru elites sacensībās Latvijas godu cīņā ar Lietuvas un Igaunijas šķēpa metējiem aizstāvēja Jāzeps Groza. Smiltenietis savu labāko rezultātu sasniedza noslēdzošajā sestajā mēģinājumā, raidot 800 gramu smago šķēpu 66 metru un 91 centimetra tālumā. Tas deva otro vietu, piekāpjoties igaunim Ergo Tamm, kura rezultāts 69 metri un 15 centimetri. Jāzepa rezultāts pārsniedza 900 gūto punktu robežu komandu cīņā.

     [+] [-]

, 2016-05-15 22:22, pirms 8 gadiem
Galvenais stabili mest 72-74 tagad

     [+] [-]

, 2016-05-16 11:26, pirms 8 gadiem
ar tadu skepu met ari veci.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja