Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Jeļizarova startēs Dimanta līgas posmos Romā un Birmingemā

Jeļizarova startēs Dimanta līgas posmos Romā un Birmingemā
Poļina Jeļizarova
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas rekordiste 3000 metru šķēršļu skrējienā Poļina Jeļizarova (9:27.21), kura aizvadītās nedēļas nogalē ar 14.vietu (9:47.23) Dimanta līgas pirmajā posmā Dohā uzsāka sezonu, portālam Sportacentrs.com pastāstīja par pirmo startu, kā arī atklāja, ka līdz pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 18. augustam notiks Krievijas galvaspilsētā Maskavā, sacensībās piedalīsies diezgan reti.

"Bija grūti aklimatizēties, jo uz Dohu aizbraucu no treniņnometnes Amerikā. Starp šīm vietām ir desmit stundu starpība. Taču, kas attiecas uz pirmo startu sezonā, tad tā apmēram biju domājusi, ka būs," Jeļizarova norādīja, ka vairāku faktoru dēļ ātrāk nav varējusi skriet.

"Protams, galvenais starts sezonā būs pasaules čempionāts. Man jau ir B normatīvs (normatīvs – 9:48:00), bet gribētos izpildīt arī A (9:43:00). Jau 30.maijā startēšu Rīgas kausos, kur centīšos to paveikt," atzina Jeļizarova, piebilstot, ka piedalīsies arī vēl vairākos Dimanta līgas posmos. "Startēšu Romā (6.jūnijā) un Birmingemā (30.jūnijā). Vēl man būs starts Maskavā, kur skriešu 1500 metrus. Līdz pasaules čempionātam man nebūs daudz startu, vairāk uzmanība tiks veltīta treniņdarbam."





"Rīgas kausi? Gribētos jau nekā Dimanta līgā (smejas). Grūti pateikt, kā būs, jo nesen beidzās nometne, kurā bija lielas slodzes. Nezinu, kā jutīšos maija beigās. Tomēr domāju, ka esmu gatava izskriet arī A normatīvu Rīgā," piebilda sportiste.


, 2013-05-16 20:56, pirms 11 gadiem
ha, ha, ha... Poļina nav Dimanta Līgas posmu direktore. Ar šī brīža rezultātu viņai nav izredžu tur skriet. Vajag vismaz 9:29.99 tad, kā eiropietei un perspektīvai, vēl ir teorētiskas iespējas, bet bez garantijas. Bet par startēšanu kopumā, viņai paveicies, ka Latvijā skriešanas nav šķēpa mešana. Var izdarīties kā vien gribās. Neviens netraucē.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.