Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kenija izmeklēs ARD informāciju par dopinga lietotājiem vieglatlētikā

Kenijas varas iestādes izveidojušas komiteju, kas izmeklēs vietējo vieglatlētu iespējamo saistību ar aizliegtajām vielām, vēsta vairāki Āfrikas plašsaziņas līdzekļi.

Komitejas uzdevums būs veikt neatkarīgu izmeklēšanu, balstoties uz informāciju, ko izplatījis vācu kanāls ARD. Kanāla žurnālisti pauduši viedokli, ka Kenijā ir ļoti liels dopinga lietotāju skaits. Kenijas Vieglatlētikas federācijas prezidents Izaija Kiplagats uzsvēra, ka izmeklēšana būtu uzsākta jau ātrāk, taču federācijai trūcis resursu un līdzekļu savu ieceru īstenošanai. Tāpēc federācija vērsās pie valsts.

"Mēs veicam pārrunas ar IAAF, lai atvēru jaunu antidopinga centru mūsu galvaspilsētā Nairobi," atklāja Kiplagats. "Šobrīd visā Āfrikā ir tikai viens sertificēts centrs, kurā var veikt dopinga testu analīzi, taču tas atrodas Dienvidāfrikas Republikā."

Izmantotie resursi:
All about News and Football in Africa -...


, 2012-12-14 10:08, pirms 11 gadiem
Izdomāja apkarot dopingu?

... un tā sākās Kenijas vieglatlētikas noriets...
, 2012-12-14 10:46, pirms 11 gadiem
Pat ja lieto, tad tikai "lēnie" kenijieši, kas neko nesaprot no uztura zinātnes, un vispār nesaprot, ko tā tur viela vispār dod, tikai saklausās, ko "gudrie" padomdevēji sastāstījuši. Tik smalki nezinu, bet, ja, piemēram, skrien maratonu uz 2:10h, un neuzvar sacensībās, tad tādi jau nav interesanti, un netiek sevišķi pārbaudīti
, 2012-12-14 13:27, pirms 11 gadiem
EPO, testosteronu visas lielākās zvaigznes, arī 2:04 maratonisti, lieto tāpat kā riteņbraucēji pirms gadiem 12, kad vēl nebija testu. Trīs dienas vēlāk analīzes neko neatradīs. Tajos pašos ARD materiālos parādījās arī pirmā lieluma zvaigznes.
, 2012-12-14 15:30, pirms 11 gadiem
Esmu pietiekoši labi informēts par epo un testosteroniem. Ilgtermiņā šie "brīnumi" rezultātus neuzlabo, ir ļoti daudz dabīgie līdzekļi, kas uzlabo veselību, un no kuriem ir lielāks efekts nekā no epo, vismaz skriešanā tā ir. 2:04 maratonisti ir uzskaitē, viņiem visas treniņvietas ir jāuzrāda, kur plānots atrasties, un kontrole var uzrasties jebkurā dienā uz stundā bez brīdinājuma, tā ka tagad šādas vielas, kas pēc dienas vairs neuzrādās analīzēs, ir pārāk riskanti lietot. Agrāk epo tiešām neuzrādīja, bet redzam, ka šā vai tā pēdējos gados rezultāti iet uz augšu maratonā, tā ka optimizēts treniņprocess un pareizais uzturs un uztura bagātinātāji spēlē galveno lomu
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.