Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bolts: "Nebūšu viens no tiem, kuri atgriežas un apkauno sevi"

Bolts: "Nebūšu viens no tiem, kuri atgriežas un apkauno sevi"
Juseins Bolts
Foto: SIPA/Scanpix

Ardievas sportista karjerai teicis pasaulē varenākais sprinteris Juseins Bolts, kurš astoņas reizes kļuvis par olimpisko čempionu un 11 reizes ieguvis zeltu pasaules meistarsacīkstēs. Jamaikietis atzina, ka neplāno atgriezties, un norādīja, ka nepārdzīvo par neveiksmi 100 metru sprinta finālā.

"Patiešām skumji, ka jāatvadās," pēc pasaules čempionāta noslēguma teica 30 gadus vecais Juseins Bolts, kurš Londonas stadionā veica goda apli. "Atvadījos gan no līdzjutējiem, gan no sacensībām."

Astoņu olimpisko zelta medaļu īpašniekam tika uzdots jautājums, vai viņš kādreiz apsvērs atgriešanos uz skrejceliņa, un Bolts bija kategorisks: "Esmu redzējis pārāk daudz cilvēku, kuri beidz karjeru un tad atgriežas, un apkauno sevi. Nebūšu viens no viņiem."

Boltam atvadīšanās no profesionālā sporta neizdevās tik spoža, kā tika cerēts – 100 metru sprintā viņš ieguva bronzu, bet 4x100 metru stafetē nācās izstāties savainojuma dēļ. "Nedomāju, ka viens čempionāts mainīs manus sasniegumus," pauda Jamaikas sprinteris, kurš 11 reizes kļuvis par pasaules čempionu.

"Kad zaudēju 100 metros, kāds man teica: Jusein, neuztraucies, arī Muhameds Ali zaudēja savā pēdējā cīņa, tāpēc pārāk nepārdzīvo," atklāja Bolts. "Esmu sevi pierādījis gadu no gada visas karjeras garumā. Atvadījos no visa. Gandrīz apraudājos. Bija tuvu, bet nepienāca."

Izmantotie resursi:
World Championships 2017: Usain Bolt 'says...


, 2017-08-14 12:11, pirms 7 gadiem
Leģenda
, 2017-08-14 12:32, pirms 7 gadiem
Kuri tad ir kuri apkauno sevi?
, 2017-08-14 12:33, pirms 7 gadiem
Bolts sewi izsmēla par visiem 100 procentiem!! Ienāca sprintā,izcīnija visu ko vien vareja! Pareiz lēmums,dažus gadus pagrozijās virsotnē,nopelnija visai turpmākai dzīvei un 30 gados iet pensijā. Bija pelnijis. Banānu republikā tā nevar,jastrādā līdz nāves dienai!
, 2017-08-14 15:13, pirms 7 gadiem
Impērija rakstīja: Bolts sewi izsmēla par visiem 100 procentiem!! Ienāca sprintā,izcīnija visu ko vien vareja! Pareiz lēmums,dažus gadus pagrozijās virsotnē,nopelnija visai turpmākai dzīvei un 30 gados iet pensijā. Bija pelnijis. Banānu republikā tā nevar,jastrādā līdz nāves dienai!
Nesāksim jau runāt par Jamaikas labklājības stāvokli , šis vārdu salikums tur ir svešs
, 2017-08-14 15:36, pirms 7 gadiem
Tie kas atgriežas sevi neapkauno, viņi mīl vieglatlētiku un piepilda savu dzīvi ar svētkiem.
, 2017-08-14 18:58, pirms 7 gadiem
Jānovēl lai dopinga kontrole tā arī neuzzin ko esi lietojis un tā kļūsti par leģendu
, 2017-08-14 23:26, pirms 7 gadiem
Bolts aiziet par ātru, viņš vēl paņemtu 2 OS, tai skaitā arī PČ, kā arī labotu kādu rekordu.
, 2017-08-20 01:22, pirms 7 gadiem
Trisdesmit gadu vecuma beigt karjeru nav labs piemers jaunajiem talantiem. Ja kads zina Itāļu trissolleceju, kurs četrdesmit viena gada vecumā vel spej izcinit sudraba medaļu eiropas chempionata telpas!! Kims Kolins ari ir lielisks piemers ka var skriet ari pec cetrdesmit. Kims ar savu sezonas labako rezultatu vienmer tiktu eiropas chempionata medalnieku sarakstaa, nerunajot par to ka vins sava nu jau var teikt pensijas vecuma apskrietu jebkuru sprinteri gan Latvija gan Lietuva un Igaunija!
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.