Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Šķēpmetējs Jaunpujens-Pujens izcīna devīto vietu U-20 pasaules čempionātā

Krišs Upenieks

Šķēpmetējs Jaunpujens-Pujens izcīna devīto vietu U-20 pasaules čempionātā
Kristaps Jaunpujens-Pujens
Foto: skepacentrs.lv

LETA. Latvijas šķēpmetējs Kristaps Jaunpujens-Pujens sestdien Somijā izcīnīja devīto vietu pasaules čempionātā vieglatlētikā.

Latviešu šķēpmetējs pirmajā mēģinājumā rīku raidīja 67,94 metru tālumā, otrais mēģinājums viņam nebija ieskaitīts, bet trešajā viņa mestais rīks atdūrās pret 64,63 metru atzīmi. Lai tiktu pirmajā astotniekā un izpildītu vēl trīs mēģinājumus, Latvijas sportistam šķēps bija jāraida 44 centimetrus tālāk.

Par pasaules čempionu tika kronēts austrālietis Nešs Loviss, kurš šķēpu raidīja 75,31 metra tālumā. Otro vietu ar 73,76 metriem izcīnīja amerikānis Curiels Pedigo, bet trešais ar 73,44 metriem bija vācietis Moriss Foigts. Kā vēstīts, kvalifikācijā Jaunpujens-Pujens šķēpu raidīja 73,93 metrus tālu, labojot personīgo rekordu. Finālā ar šādu rezultātu viņš būtu izcīnījis sudraba medaļu.

Tikmēr finālā neizdevās iekļūt Krišjānim Suntažam, kuram tālākais metiens bija 66,69 metrus tāls. Latvijas sportists kopējā vērtējumā ieņēma 20.vietu 26 dalībnieku konkurencē. Lai tiktu finālā šķēps bija jāmet vismaz 69,01 metru tālu.

Latvijas trīssoļlēcēja Rūta Kate Lasmane sestdien Somijā droši kvalificējās finālam. Kvalifikācijā Lasmane pirmajā mēģinājumā lēca 13,48 metru tālumā, droši pārvarot atlases normu, kas bija 13,20 metri. Līdz ar to pārējos divus mēģinājumus latviete neveica. Ar savu rezultātu viņa labojusi Latvijas rekordu U-20 vecuma grupā.

No 25 kvalifikācijā startējušajām sportistēm Lasmane uzrādīja trešo labāko rezultātu, piekāpdamās vien bulgārietei Aleksandrai Načevai un brazīlietei Miriēli Santusai, kuras lēca attiecīgi 13,68 un 13,60 metru tālumā. Finālsacensības norisināsies svētdien pasaules čempionāta pēdējā dienā. Pasaules U-20 čempionātā Latviju pārstāv seši vieglatlēti.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-07-14 22:03, pirms 6 gadiem
Meklējat puisi!
Es esmu Mariya, es esmu 21, jautrs, slaids un nav pieticīgs vispār))
Foto un tālruņa numurs anketā >>> sisisa.tk