Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Prokopčuka nestartēs Eiropas čempionātā

Prokopčuka nestartēs Eiropas čempionātā
Jeļena Prokopčuka
Foto: Lattelecom

Titulētā Latvijas gargabalniece Jeļena Prokopčuka secinājusi, ka pagaidām vēl nav pietiekami labā sportiskajā formā, tāpēc nestartēs augusta sākumā gaidāmajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā, vēsta Latvijas Radio.

Prokopčuka 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja 12. vietu maratonā. Tās viņai bija ceturtās olimpiskās spēles karjerā, bet pirmās pēc 12 gadu pārtraukuma un arī pirmās maratona distancē. Pērn septembrī viņa pasaulē laida otro dēlu, bet maijā Prokopčuka atgriezīsies sacensību trasē, veicot pusmaratona distanci "Lattelecom" Rīgas maratonā.

Tobrīd Prokopčuka atzina, ka viņas jaunākais dēls naktīs slikti guļ, tāpēc neizdodas pilnvērtīgi trenēties, tomēr cerēja, ka spēs sagatavoties Eiropas čempionātam, kurā pieredzējusī sportiste cerēja skriet maratona distanci.

"Gribēju skriet Eiropas čempionātā, tomēr izskatās, ka nav reāli. Nevaru trenēties vajadzīgajā līmenī, lai cīnītos par labu rezultātu. Nav lielas intereses tikai piedalīties," intervijā izteikusies Prokopčuka.

Maijā skrējēja pauda, ka vēlas piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs, kad būs jau nepilnus 44 gadus veca. "Laiks līdz olimpiskajām spēlēm ir, Vladislavs aug - ja organisms pareizi reaģēs uz slodzi, var skriet. Pamēģināt var," Latvijas radio teica sportiste, sakot, ka pamest sportu var jebkurā brīdī, tomēr šobrīd viņa vēlas pamēģināt.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/vi...


, 2018-06-14 15:08, pirms 6 gadiem
Busim reāli, viņas virsotnes jau ir sasniegtas!
, 2018-06-14 18:01, pirms 6 gadiem
Būsim reāli, viņas sasniegtajām virsotnēm neviena cita pat īsti pietuvoties nespēj, līdz ar to sanāk, teikt, ka viņai būtu jāpaiet malā ir neloģiski, jo vietā nevienas kaut cik tuvu tik labas laikam vēl kādu krietnu laiku nebūs. Grib skriet, lai turpina skriet, nevienam sen nekas nav jāpierāda, skries pati sev un viņas faniem par prieku. Man tas lielas apbrīnojami un forši
, 2018-06-14 23:06, pirms 6 gadiem
Pēc 40 jau gaužām grūti pilnvērtīgi atjaunoties pēc slodzītēm! Īpaši, ja dzīvi ietekmē vēl mazgadīgi bērni!!!
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
2

Četru valstu vieglatlētikas federācijām pirms OS ieteikts pastiprināt dopinga kontroli

LETA. Pasaules vieglatlētikas savienības (WA) padome, ņemot vērā Vieglatlētikas integritātes vienības (AIU) ieteikumu, pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm ir ieteikusi pastiprināt dopinga kontroli Brazīlijas, Ekvadoras, Peru un Portugāles vieglatlētikas federācijām, ziņo tīmekļa vietne "Insidethegames.biz".
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.