Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

LVS ģenerālsekretārs žēlojas par vieglatlētu grūto situāciju pandēmijas laikā

LVS ģenerālsekretārs žēlojas par vieglatlētu grūto situāciju pandēmijas laikā
Dmitrijs Miļkevičs. Foto: Sportacentrs.com TV

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs atklāj, ka koronavīrusa pandēmijas laikā šim sporta veidam klājas grūti, gribētos lielāku skaidrību, kad un kā varēs rīkot sacensības, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Kā jau ziņots, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš informēja, ka saņem uzbrukumus, apvainojumus un pārmetumus par ieguldīto darbu, lai sporta nozare pamazām atgrieztos ierastajos apstākļos.

Joprojām nav zināms, kad Latvijā drīkstēs rīkot sacensības, bet tikmēr Igaunijā un Lietuvā varēs atsākt sacensties attiecīgi no 18. un 30. maija. LVS ģenerālsekretārs informē, ka vissliktākais ir neziņa, tādējādi no valdības vēlētos sagaidīt lielāku konkrētību. "Sportisti grib sacensties, jo tas jau ir viņu galvenais mērķis, ne tikai treniņi. Citādi zūd motivācija, ja nav kam gatavoties. Sliktākais, ka mēs nevaram viņiem pateikt - būs, nebūs, gatavojieties, negatavojieties." Tāpat gribētos zināt, cik liels būs pieļaujamais sacensību dalībnieku skaits, lai varētu plānot un izdomāt, kā iekļauties limitā. Vieglatlētikas savienība gatava piemēroties, bet gribas "lielāku skaidrību".

Jau iepriekš LVS finansiālā situācija bija tālu no optimālās, bet tagadējās koronavīrusa pandēmijas dēļ lietas ir pasliktinājušās. "Zaudējam ienākumus no dalības maksām par sacensībām, arī no licencēm. Tāpat noteikti saruks sponsoru devums, jo tad, ja nav sacensību, viņiem nav publicitātes," norāda Dmitrijs Miļkevičs, kurš gan priecājas par veikalu tīkla "Maxima" apņemšanos turpināt sniegt būtisku atbalstu. Funkcionārs lēš, ka līdzfinansējumā no pašvaldībām tiks zaudēti apmēram 50 tūkstoši eiro.

Šajā sarežģītajā laikā vieglatlētika var zaudēt ne tikai daudzus jaunos sportistus, bet arī pieredzējušos. "Sāpīgākā lieta, protams, ir mūsu vadošie sportisti, jo viņi nevar piedalīties komercmačos, kur varēja nopelnīt," norāda funkcionārs. Latvijas Olimpiskās vienības vieglatlēti saņem pabalstu, taču tas pārsvarā paredzēts izlietošanai treniņiem un sacensībām - notiek pārrunas, lai iztikai varētu izmantot vairāk nekā šobrīd noteiktos 20%. Liela daļa vieglatlētu nevar pretendēt uz dīkstāves pabalstu.

Tiek liktas cerības uz augustu, kad varētu sākties starptautiskās sacensības, kur vieglatlētiem būs iespēja nopelnīt, tiesa, nav skaidrības, kā būs ar robežu atvēršanu.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Gints Narogs


, 2020-05-15 11:28, pirms 4 gadiem
Uzņem video kā noskrien, piem. 100 metrus,
un izaicini Boltu, vai kādu citu ...😎
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.