Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Bukša un Kociņa triumfē Latvijas universiādē Ogrē

Bukša un Kociņa triumfē Latvijas universiādē Ogrē
Sindija Bukša
Foto: Juris Bērziņš-Soms, athletics.lv

Aizvadītajās brīvdienās Ogrē risinājās Latvijas universiādes sacensības vieglatlētikā, kur uzvarēja vairākas mūsu zvaigznes, tostarp šķēpmetēja Anete Kociņa un sprintere Sindija Bukša.

Daudzi vadošie vieglatlēti Ogrē nestartēja, jo atrodas treniņnometnēs ārzemēs, tostarp septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa un trīssoļlēcējs-tāllēcējs Elvijs Misāns.

200 m sprintā ātrākā skrējēja bija pagājušā gada U23 EČ sestās vietas ieguvēja Sindija Bukša (24.64 sekundes), kura triumfēja arī 100 metros (11.74). Trīsoļlēkšanā uzvarēja Madara Apine (12.61m), kura ir viena no labākajām Latvijas sportistēm šajā disciplīnā. Sieviešu šķēpmešanas sacensībās pirmo vietu ieguva galvenā favorīte Anete Kociņa (56.82 m), kura pērn izcīnīja U23 EČ sudrabu un ieguva 13. vietu pasaules čempionātā. Ogres šķēpmešanā otrā bija Katrīna Sirmā, kurai sekoja Laine Donāne un citas.

Pārsteidzoši, ka šķēpmetējas (12) bija mazāk nekā lodes grūdējas (15), kuras skaita ziņā pārspēja arī lodes grūšanas stiprā dzimuma pārstāvjus (9).

110 metru barjerskrējienā uz starta devās arī valsts labākais barjerskrējējs 400 m distancē Jānis Baltušs un uzrādīja labāko laiku (14.58 sekundes), taču netika atzīts par uzvarētāju, jo startēja ārpus kārtas. 400 metros uzvarēja pasaules čempionātā diskvalificētais Austris Karpinskis (48.44 sekundes). 800 un 1500 m distancēs ātrākais bija pazīstamais skrējējs Pauls Ārents. Vīriešu šķēpmešanas sektorā spēcīgākais bija 2014. gada U20 pasaules čempions Gatis Čakšs (77.57m).

Izmantotie resursi:
athletics.lv


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.