Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

LOK konkursā par studijām Amerikā uzvar desmitcīņas treneris Andris Eikens

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LOK konkursā par studijām Amerikā uzvar desmitcīņas treneris Andris Eikens
Murjāņu ģimnāzijas skolotāji
Foto: msg.edu.lv

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicināja trenerus pieteikties uz Starptautisko tālākizglītības programmu (ICECP) Delaveras universitātē (ASV) 2014./2015.mācību gadā. Starp trim kandidātiem kā atbilstošākais izvēlēts desmitcīņas treneris Andris Eikens, informē LOK.

Tika saņemti 3 kandidātu pieteikumi: Klāvs Bedrītis (basketbols), Andris Eikens (vieglatlētikas desmitcīņa), Staņislavs Judkins (modernā pieccīņa).

Lai noteiktu kandidātu atbilstību ICECP profilam, tika rīkotas intervijas ar katru no treneriem. Angļu valodas prasmes tika vērtētas pēc kandidātu sniegtajām prezentācijām angļu valodā, angļu valodas testa, kā arī sagatavoto pieteikumu un motivācijas vēstuļu kvalitātes.

Kandidātu prezentācijas bija interesantas un pārliecinošas, un konkurence izrādījās ļoti nopietna. LOK valde īpašu uzmanību pievērsa kandidātu izvēlētajām projektu tēmām, novērtējot tēmas uzstādījuma precizitāti, kā arī tās aktualitāti un atbilstību LOK stratēģiskajām prioritātēm.

LOK ir iespēja pieteikt ICECP programmai vienu kandidātu, kas varētu iegūt Olimpiskās solidaritātes stipendiju - apmēram 11 000 USD apmērā mācību maksas segšanai. Andris Eikens ieguva augstāko vērtējumu un tika apstiprināts kā LOK kandidāts.

Savukār tikmēr jauno džudistu treneris Einars Pimenovs šobrīd gatavojas aizstāvēt savu ICECP projektu Lozannā maija beigās.

Ivo Lakučs ar izcilību beidzis ICECP kursus 2008.-2009.mācību gadā, savukārt 2010.-2011.mācību gadā kursus ar teicamu vērtējumu absolvējusi Inguna Minusa.

Informāciju sagatavoja Mārtiņš Mālmeisters.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Olimpiskā komiteja