Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kenija: IAAF lēmums no Dimanta līgas izņemt 5000 metru skrējienu ir neleģitīms

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kenija: IAAF lēmums no Dimanta līgas izņemt 5000 metru skrējienu ir neleģitīms
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) lēmums izņemt no Dimanta līgas 5000 metru skrējienu ir neleģitīms, uzskata Kenijas Vieglatlētikas savienība (AK).

Kopš 1968. gada olimpiskajām spēlēm Meksikā Kenijas un Etiopijas atlēti dominē garo distanču skrējienos, tajā skaitā arī 5000 metru. Pirmdien IAAF nāca klajā ar paziņojumu par izmaiņām Dimanta līgā, kā rezultātā ir mainījies sacensību formāts. No nākamā gada garākā distance šajās sacensībās būs 3000 metru skrējiens.

Tāpat IAAF ir lēmusi no 2020. gada U20 pasaules čempionāta sacensībām izslēgt vīriešu un sieviešu 10 000 metru un sieviešu 5000 metru skrējienus.

"Šī darbība ir nelikumīga un apdraud Āfrikas nācijas," laikraksts "Daily Nation" citē AK komitejas biedra Barnabasa Korira teikto. "Āfrikas Vieglatlētikas konfederācijai (AAC) ir jāpasargā mūs no šīs aprēķina darbības, kas iznīcinās vieglatlētiku mūsu kontinentā. Tas viss ir radīts televīzijas vajadzībām pielāgotu pasākumu aizsegā."

AK prezidents Džeksons Tuvejs laikrakstam paziņoja, ka šī darbība ir pilnīgi netaisnīga un viņš pacels šo jautājumu nākamajā AAC kongresā, kas norisināsies nākammēnes Abidžanā, Kotdivuārā.

Kenijas valstu sportistiem pieder vairāki olimpiskie un pasaules čempionātu rekordi garajās distancēs.