Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions aicina Bahu atkāpties

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskais čempions aicina Bahu atkāpties
Kristofs Hartings
Foto: F.Robichon / DPA, dw.com

2016. gada olimpiskais čempions diska mešanā Kristofs Hartings uzskata, ka Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Tomasam Baham ir jāatkāpjas. Pretējā gadījumā šī organizācija lēnām iznīks.

Riodežaneiro spēlēs vācu diska metējs Kristofs Hartings sasniedza personisko rekordu (68.37 m) un izcīnīja zelta medaļu.

Sportists tagad pauž neapmierinātību ar SOK reakciju uz Krievijas dopinga skandāliem. Viņaprāt, Rio spēlēs vajadzēja nepielaist visu Krievijas izlasi, nevis tikai vieglatlētus. Ja netiks veiktas radikālas pārmaiņas, tad līdz 2040. gadam SOK piedzīvos lēnu nāvi, uzskata 26 gadus vecais Kristofs Hartings. "Tomasam Baham ir jāatkāpjas, lai SOK varētu atgūt savu seju, iestājoties par tīru sportu un konsekventu rīcību. Pagājušajā gadā olimpiskā ideja daudz cieta, zaudēja savu šarmu un uzticamību. Tagad ir nepieciešams veikt reformas, kas ir pārredzamas, saprotamas, konsekventas un ilgtspējīgas."

Tie, kuri atzīti par vainīgiem apzinātā dopinga lietošanā, ir jādiskvalificē uz mūžu, savukārt nejaušas lietošanas gadījumā jādod otra iespēja, norāda Rio olimpiskais čempions.

Kristofa vecākais brālis Roberts Hartings (32) triumfēja 2012. gada olimpiādes diska mešanā. Kā jau ziņots, trīskārtējais pasaules čempions pērn norādīja, ka Tomass Bahs ir "daļa no dopinga sistēmas, nevis daļa no antidopinga sistēmas."

Atgādinām, ka 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī vasaras sporta veidos. 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret Starptautisko vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF), tādējādi liedzot piedalīties Rio olimpiādē. Rio spēlēs Krievijas vieglatlētiku pārstāvēja tikai tāllēcēja Darja Kļišina, kurai zaļo gaismu deva Sporta arbitrāžas tiesa (CAS).

Izmantotie resursi:
Berliner Morgenpost / insidethegames.biz

  -1 [+] [-]

, 2017-02-14 18:15, pirms 7 gadiem
Pievienojos Hartinga aicinājumam par Krievijas lieldrauga Baha atkāpšanos, kurš lavierēja un atbildību par sportistu pielaišanu OS uzvēla federācijām. Bah, atkāpies!

     [+] [-]

, 2017-02-14 20:12, pirms 7 gadiem
Jāsakārto tā ķīmija...sportisti to lieto un lietos, bet šobrīd ir priekšrocība attīstàko valstu sportistiem, kuri lieto jaunāko ķīmiju, kura vēl nav aizliegta...arī mēs, latvieši, zaudējam šīm valstīm...ASV, Šveicei, Vàcijai utt...dopinga lietas ir jāsakārto...mans viedoklis ir, ka jāatceļ aizliegums tai ķīmijai, kura nenodar ļaunumu sportista veselībai, bet paaugstina rezultātu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja