Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kenijiete Kosgei pārspēj Redklifas pasaules rekordu maratonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Kenijiete Kosgei pārspēj Redklifas pasaules rekordu maratonā
Brigida Kosgei pēc pasaules rekorda pārspēšanas. Foto: Reuters/Scanpix

Kenijas skrējēja Brigida Kosgei svētdien uzvarēja Čikāgas maratonā, turklāt arī pārspēja britu zvaigznei Polai Redklifai 16 gadus piederējušo pasaules rekordu. Šī kļuva par rekordiem bagātu nedēļas nogali, jo sestdien Vīnē maratons pirmoreiz tika izskriets no divām stundām.

25 gadus vecā Kosgei Čikāgā finišēja pēc divām stundām, 14 minūtēm un četrām sekundēm, ļoti viegli pārspējot Redklifas rekordu (2.15:25), ko viņa 2003. gadā sasniedza Londonas maratonā. Redklifa sava rekorda krišanu pieredzēja klātienē un bija viena no pirmajām, kura apsveica kenijieti.

Iepriekš šogad Kosgei ar rezultātu 2.18:20 uzvarēja Londonā, kļūstot par visu laiku jaunāko šo sacensību uzvarētāju. Tāpat viņa Čikāgā triumfēja arī pērn, bet vēl gadu iepriekš šajās sacensībās guva otro vietu.

Otro vietu izcīnīja etiopiete Ababela Ješaneha, kura zaudēja gandrīz septiņas minūtes.

Vīriem svētdien Čikāgas maratonā ar rezultātu 2.05:45 par labāko kļuva kenijietis Lorenss Čerongo. Finiša taisnē bija četru skrējēju sprints, pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņemot etiopiešiem Dejenam Debelam un Asefam Mengstu.

Čerongo šogad uzvarēja arī Bostonas maratonā un 14 maratona skrējienos, kuros viņš piedalījies, kenijietis jau ticis pie septiņām uzvarām.

Pirms starta savas pretenzijas uz uzvaru Čikāgas maratonā izteica arī slavenais britu sportists Mo Farahs, tomēr viņš finišu sasniedza tikai astotais. Farahs Čikāgā triumfēja pērn, bet šoreiz no uzvarētāja atpalika vairāk nekā četras minūtes.

Kā vēstīts, sestdien pirmoreiz sporta rezultātu uzskaites laikā maratona distanci cilvēks veica ātrāk par divām stundām, jo Vīnē notikušajā skrējienā, kas tika sarīkots speciāli šim mērķim, Kenijas sportists Eliuds Kipčoge noskrēja vienā stundā, 59 minūtēs un 40 sekundēs. Šis gan netiks fiksēts kā oficiāls pasaules rekords, bet bija kā cilvēku spēju pārbaudījums.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 19:01, pirms 5 gadiem
Ko tie Kenijieši ēd?!

     [+] [-]

, 2019-10-13 19:08, pirms 5 gadiem
Varbūt jautājums ko neēd 😁 un kā trenējas+ iedzimtība utt. Drīzāk būtu interesanti uzzināt cik tad Etiopiešu un Kenijiešu trenējas garajos gabalos. Liekas viņiem neizsmeļama atlētu bāze.

     [+] [-]

, 2019-10-13 19:16, pirms 5 gadiem
Njā, šādā līmenī no PB uzreiz nomest vairāk nekā 4 minūtes... Labāk par Latvijas vīru rekordu.

     [+] [-]

, 2019-10-13 20:28, pirms 5 gadiem
Drīz pirmā sieviete noskries maratonu ātrāk kā 2 stundās

     [+] [-]

, 2019-10-13 20:39, pirms 5 gadiem
es te biju rakstīja: Varbūt jautājums ko neēd 😁 un kā trenējas+ iedzimtība utt. Drīzāk būtu interesanti uzzināt cik tad Etiopiešu un Kenijiešu trenējas garajos gabalos. Liekas viņiem neizsmeļama atlētu bāze.
Transporta trūkums

     [+] [-]

, 2019-10-14 07:42, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Drīz pirmā sieviete noskries maratonu ātrāk kā 2 stundās
.
Redklifas rekordam bija 15 gadi un to laboja tikai par minūti. Tu fantazē par 15. Turpinot esošo tendenci jāgaida 225 gadi