Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pirmajā "Lāčplēšu krosā" - vairāk nekā 800 dalībnieku

Sestdien, 11.oktobrī, Rīgā noslēdzies pirmais Patriotisma mēneša – novembra ieskaņas pasākums, aizraujošais skrējiens par Latviju "Lāčplēšu kross”, kurā piedalījās 818 dalībnieku no visas Latvijas.

Visas dienas garumā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē pulcējās simtiem ļaužu, lai sportiskā garā aizvadītu dienu un piedalītos pirmajā "Lāčplēšu krosā”. Visi dalībnieki bija pozitīvi noskaņoti un ar lielu degsmi devās trasē, lai par Latviju skrietu iepriekš izvēlētu distanci un tajā pārvarētu vairākus šķēršļus.

"Lāčplēšu krosā” ikviens varēja izvēlēties kādu no piecām piedāvātajām distancēm. Ģimeņu skrējiens bija ļoti apmeklēts, jo tajā 400m garo trasi veica 61 ģimene. Kadetu skrējienā (skolēni vecumā no 12 līdz 14 gadiem) startēt pieteicās 20 komandas, no kurām pirmo vietu izcīnīja Rīgas 64. vidusskolas otrā komanda, aiz viņiem kā otrie ierindojās sporta skolas "Arkādija” trešā komanda, bet kā trešie labākie šajā grupa nostartēja Krustpils pamatskolas komanda ar nosaukumu "Lūši”.

Jauniešu skrējiena (pusaudži vecumā no 15 – 17 gadiem) meiteņu konkurencē vislabākā izrādījās Jekaterina Kulago, aiz viņas palika Asnāte Marija Ģērķe, bet trešā – Arta Valujeviča. Pirmo vietu starp zēniem skrējienā izcīnīja Dairis Jakubovskis, otro Ričards Atvars, bet trešais labākais izrādījās Elvis Pētersons. Starp komandām pirmo vietu ieguva jaunieši no Saldus, otro vietu apvienība "Lidojošā maijpuķīte”, bet trešo - komanda "Engures sportam”.

Tautas skrējienā (2500m) pirmā bija Lilita Gaile, otrā Undīne Kravale – Vīduša, bet trešā - Ieva Upmane, kā arī Jurijs Misjuns, Krišjānis Almanis un Haralds Prombergs.

Pieaugušo skrējienā (5000m) labākā starp sievietēm izrādījās Jolanta Liepiņa, bet vīriešu konkurencē uzvarēja Anatolijs Kižlo. Pirmo vietu komandu ieskaitē izcīnīja "Klondaika”, otrie palika "Papa Tango”, bet uz goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena kāpa "Būvnieki”.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Gārbena