Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Serjogins izcīna ļoti pārliecinošu uzvaru Viļņas maratonā

Serjogins izcīna ļoti pārliecinošu uzvaru Viļņas maratonā
Dmitrijs Serjogins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien norisinājās Lietuvas galvaspilsētas Viļņas maratons. Ātrāko laiku sasniedza latviešu garo distanču skrējējs Dmitrijs Serjogins.

27 gadus vecais Dmitrijs Serjogins distanci pieveica divās stundās, 19 minūtēs un 49 sekundēs, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru. Kā pēc finiša atzina pats skrējējs, tad šāds rezultāts viņam ir pārsteigums. Serjogins pauda, ka nebija plānojis izskriet no divām stundām un 20 minūtēm, taču distances otrajā pusē apzinājies, ka palicis gana daudz spēka, tāpēc varējis celt tempu.

Viļņas maratona ietvaros norisinājās Lietuvas čempionāts, un par čempionu tika kronēts otro vietu ieguvušais Andrus Jakševičs. Te gan vērts izcelt viņa deficītu pret Serjogina laiku - sešas minūtes un 11 sekundes. Serjogins vidēji kilometru veica aptuveni trīs minūtēs un 19 sekundēs. Tādējādi, viņam ierodoties finišā, tuvākais sekotājs atpalika divus kilometrus.

Viļņas maratona dalībnieku sastāvs gan nebija īpaši spēcīgs - no divām ar pusi stundām izskrēja tikai pieci sportisti. Serjogins bija vienīgais ārzemnieks pirmajā desmitniekā.

Izmantotie resursi:
https://www.lrt.lt/naujienos/sporta...


, 2020-09-13 22:05, pirms 4 gadiem
Vēl varētu piebilst, ka tas ir Serjogina PR, iepriekšējo pārspējot par 2:25, sezonas ātrākais maratona laiks starp Latvijas skrējējiem, kā arī līdz ar šo skrējienu Dmitrijs laikam ir 12. visu laiku ātrākais maratona skrējējs latviešu vidū (LVS mājaslapā gan pieejama statistika par labākajiem rezultātiem līdz 2019. gada sākumam; varbūt kāds arī 2019. gadā ir skrējis ātrāk): https://athletics.lv/lv/statistics/...
Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.