Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ventspils vieglatlētikas manēžā atjaunots mākslīgais segums

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ventspils vieglatlētikas manēžā atjaunots mākslīgais segums
Jaunā seguma iemēģināšana
Foto: ventspils.lv

12.septembrī ar svinīgu ceremoniju tika atklāts Ventspils vieglatlētikas manēžas atjaunotais mākslīgais segums. Atklāšanas ceremonijā piedalījās Ventspils pilsētas pašvaldības, Latvijas Vieglatlētikas savienības, Latvijas Olimpiskās komitejas un Olimpiskā centra pārstāvji, kā arī 330 sporta skolas „Spars” audzēkņi un treneri.

Svētku reizē sanākušos uzrunāja arī Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, Latvijas Vieglatlētikas Savienības prezidents Guntis Zālītis un Maskavas olimpisko spēļu čempions Dainis Kūla.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs savā uzrunā apsveica sporta skolas „Spars” audzēkņus un visus ventspilniekus ar atjaunoto manēžu un izteica cerību, ka šeit, pateicoties jaunajam segumam, izaugs jaunie čempioni un tiks sasniegti jauni ģimeņu, Ventspils, Latvijas un starptautiskie rekordi.

Labiekārtošanas darbu ietvaros manēžā ir veikta gumijotā seguma virsējās kārtas uzklāšana, kas uzlabos treniņu procesu, jo šobrīd manēžas segums ir mīkstāks par sacensību stadionu un manēžu segumiem. Uz skrejceļiem uzklātais segums "Herculan SS Sprint" 3m milimetru biezumā ir mūsdienīgs, starptautiskās vieglatlētikas federācijas sertificēts seguma materiāls. Projekta ietvaros ir veikti daļēji manēžas kosmētiskie darbi un izbūvēta starpsiena atlētikas zālē. Projekta kopējās izmaksas - 85 000 eiro.

Atjaunošanas darbi tika veikti Olimpiskā centra „Ventspils” infrastruktūras uzlabošanas programmas ietvaros. Vieglatlētikas manēža tika atklāta 2000.gadā un šo 14 gadu laikā tas bija nolietojies, jo manēžu intensīvi izmantoja sporta skolas „Spars”, sporta klubu audzēkņi un pilsētas iedzīvotāji.

Pēc atklāšanas ceremonijas notika sporta skolas „Spars” mācību treniņu grupu audzēkņu vispārējās fiziskās sagatavotības sacensības, kurās dalībnieki sacentās atspoles skrējienā ar pildbumbu, tāllēkšanā no vietas, lēkšanā ar aukliņu, vēderpreses vingrinājumos, statiskā kāriena vingrinājumos un izturības skrējienos.

Izmantotie resursi:
www.ventspils.lv