Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Viasat Sport Baltic un platforma Viaplay piedāvā Dimanta līgas 9.posmu

Andrejs Siliņš

Viasat Sport Baltic un platforma Viaplay piedāvā Dimanta līgas 9.posmu
Rolands Štrobinders
Foto: Romans Kokšarovs/F64

Piektdien, 13.jūlijā, kanāls Viasat Sport Baltic un video satura platforma Viaplay pārraidīs Dimanta līgas devīto posmu Rabātā, kurā šķēpu metīs Latvijas sportists Rolands Štrobinders. Nenokavē Dimanta līgu ekskluzīvi kanālā Viasat Sport Baltic un platformā Viaplay!

Dimanta līgas 2018.gada devītais posms notiks Marokas galvaspilsētas Rabātas Prinča Mulaja Abdelaha stadionā. Pēc trīs gadu pārtraukuma sacensībās atgriezīsies Latvijas šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kura labākais metiens šosezon ir bijis 84,80 metrus tāls. Rabātā redzēsim arī spēcīgu īso distanču sastāvu 200 metros sievietēm un 100 metros vīriešiem. Īpašs solās būt DL garākais skrējiens 5000 metros dāmām. Vienā skrējienā atkal kopā būs etiopiete Genzebe Dibaba un kenijiete Almaza Ajana, kas pamatoti ļauj cerēt uz izcilu rezultātu finišā.

Pēteris Siksnis, Viasat Sport Baltic komentētājs:
“Pašlaik spēcīgākais Latvijas šķēpmetējs Rolands Štrobinders Dimantu līgas sacensībās atgriezīsies pēc trīs gadu pauzes, kopš sacensībās Romā ierindojās 10.vietā. Lai arī šosezon DL aizvadīti jau divi no četriem šķēpmešanas mačiem, kuros sportisti cīnās par vietu labāko astotniekā, situācija Štrobinderam ir diezgan labvēlīga. Proti, tikai deviņi sportisti iepriekšējos posmos tikuši pie punktiem, bet labākie trīs jau nodrošinājuši vietu finālsacensībās. Latvijas šķēpmetēja izredzes uz augstu vietu Rabātā palielina tas, ka Marokā nestartēs vairāki no šosezon punktus nopelnījušajiem atlētiem. Tiesa, mēģinājumiem Rabātā jābūt ļoti tāliem, jo Štrobinders ar savu sezonas labāko rezultātu, kas ir nedaudz zem 85 metriem, ir viens no pieticīgākajiem pieteikto dalībnieku vidū.

No citām tehniskajām disciplīnām, Rabātā jāizceļ augstlēkšana sievietēm, kas jau ilgāku laiku norit krievietes Marijas Lasitskenes zīmē - viņa uzvarējusi jau 45 mačos pēc kārtas! arī šoreiz Lasitskenei konkurenci sastādīs jau ierastās sāncenses - bulgāriete Mirela Demireva un ukrainiete Jūlija Ļevčenko. Kungu kārtslēkšanas mačos DL atgriezies slavenais francūzis Reno Lavilenjī, kuram atkal būs sīvi jāspēkojas ar amerikāni Semu Kendriksu, savukārt dāmu trīssolī pienācis jau ceturtais jeb pēdējais kvalifikācijas posms. Rabātā redzēsim spēcīgu īso distanču sastāvu (200m sievietēm un 100m vīriešiem), bet īpašs solās būt DL garākais skrējiens - 5000 metru - dāmām. Vienā skrējienā atkal kopā etiopiete Genzebe Dibaba un kenijiete Almaza Ajana, kas pamatoti ļauj cerēt uz izcilu rezultātu finišā."

Dimanta līga vieglatlētikā kanālā Viasat Sport Baltic un Viaplay:

Piektdien, 13.jūlijā 21:00 Dimanta līga vieglatlētikā. Rabāta

Dimanta līgas papildus tiešraides Viaplay:

Piektdien, 13.jūlijā 19:55 Dimanta līga vieglatlētikā. Rabāta. Augstlēkšana vīriešiem
Piektdien, 13.jūlijā 21:34 Dimanta līga vieglatlētikā. Rabāta. Šķēpmešana vīriešiem

Informāciju sagatavoja
Līna Kārkliņa
Viaplay un Viasat
mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste