Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Šķēpmetējs Jaunpujens-Pujens ar personisko rekordu tiek finālā U-20 pasaules čempionātā

Šķēpmetējs Jaunpujens-Pujens ar personisko rekordu tiek finālā U-20 pasaules čempionātā
Kristaps Jaunpujens-Pujens
Foto: skepacentrs.lv

LETA. Latvijas šķēpmetējs Kristaps Jaunpujens-Pujens piektdien Somijā pārliecinoši pārvarēja kvalifikācijas sacensības U-20 pasaules čempionātā, uzstādot jaunu personīgo rekordu.

Latvijas sportists A kvalifikācijas grupā pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 73,93 metrus tālu, pārliecinoši izpildot kvalifikācijas normu, kas bija 72,00 metri.

Jaunpujens-Pujens savā kvalifikācijas grupā uzrādīja labāko rezultātu, par 41 centimetru pārspējot mājinieku Tēmu Narvi.

Savu iepriekšējo personīgo rekordu (71,10) Jaunpujens-Pujens laboja par vairāk kā diviem metriem, bet šosezon viņš nebija metis tālāk par 69,92 metriem.

Tikmēr finālā neizdevās iekļūt Krišjānim Suntažam, kurš startēja B grupā. Viņam tālākais metiens bija 66,69 metrus tāls, ar ko bija par maz, lai tiktu starp 12 finālistiem. Savā grupā Suntažs palika desmitais, bet kopējā vērtējumā ieņēma 20.vietu 26 dalībnieku konkurencē. Lai tiktu finālā šķēps bija jāmet vismaz 69,01 metru tālu.

Jaunpujens-Pujens kvalifikācijā uzrādīja otro labāko rezultātu, jo B grupā austrālietis Nešs Lovis šķēpu aizmeta 74,38 metrus.

Finālsacensības šķēpmetējiem notiks sestdien.

Tikmēr piektdien nepaveicās barjerskrējējai Paulai Sprudzānei, kurai pietrūka piecas sekundes simtdaļas, lai viņa sasniegtu pusfinālu 100 metru barjerskrējienā.

Sprudzāne finišu sasniedza 14,05 sekundēs, kas viņai ir šīs sezonas labākais rezultāts, taču ar to bija par maz, lai varētu turpināt sacensības.

Latvijas sportiste savā priekšskrējienā bija sestā septiņu dalībnieču konkurencē. Automātiski pusfinālā tika katra priekšskrējiena trīs labākās dalībnieces, kā arī sešu nākamo labāko rezultātu īpašnieces.

Lai titku starp 24 pusfinālistēm, vajadzēja sasniegt rezultātu 14,00 sekundes, savukārt Sprudzāne sacensības noslēdza 27.vietā 41 dalībnieces konkurencē.

Jau ziņots, ka Latvijas skrējēji Iļja Petrušenko un Patrīcija Karlīna Roshofa nepārvarēja priekšsacīkstes 400 metru distancēs. Petrušenko sacensības noslēdza 27.vietā, bet Roshofa pēc kritiena pēdējos metros palika 37.pozīcijā.

Tāpat pasaules U-20 čempionātā Tamperē Latviju vēl pārstāvēs Rūta Lasmane trīssoļlēkšanā, kurai kvalifikācijas paredzēta sestdien.


, 2018-07-13 13:04, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.