Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

DĀR tāllēcējs ar rezultātu 8.61m labo Dimanta līgas rekordu

DĀR tāllēcējs ar rezultātu 8.61m labo Dimanta līgas rekordu
Luvo Manjonga
Foto:imago/Xinhua/Scanpix

Vieglatlētikas Dimanta līgas sezonas otrajā posmā, kas šodien norisinājās Šanhajā, Ķīnā, jaunu sacensību rekordu uzstādīja Dienvidāfrikas Republikas tāllēcējs Luvo Manjonga, aizlecot 8.61 metru tālumā.

26 gadus vecais Luvo Manjonga sezonu iesācis ar vairākiem lieliskiem rezultātiem, divreiz labojot Āfrikas rekordu, kas tagad ir pacelts līdz 8.65m robežai. Arī šodienas sacensībās Manjonga uzrādīja ļoti augstvērtīgu rezultātu, aizsniedzot 8.61 metru robežu, kas ļāva par septiņiem centimetriem labot Dimanta līgas rekordu.

Manjongas tuvākais sekotājs palika gandrīz pusmetra attālumā – vietējais sportists Ksinglongs Gao aizlēca 8.22 metru tālumā. Savukārt pagājušās Dimanta līgas sezonas uzvarētājs Fabrīss Lapjērs šoreiz ar rezultātu 7.74m palika tikai desmitajā vietā.

„Šodien man neizdevās sasniegt to rezultātu, ko vēlējos,” pēc uzvaras sacīja Manjonga. „Cerēju uz 8.80m sasniegšanu, taču zinu, ka pienāks arī tas.”

Tikmēr dāmu sacensībās sieviešu konkurencē turpināja dominēt horvātiete Sandra Perkoviča, kura uzvarēja ar rezultātu 66.94m. Tā bija viņas 35. uzvara Dimanta līgas posmā. Tuvāko konkurenti Dani Stīvensu no Austrālijas Perkoviča pārspēja par 47 centimetriem.

Šanhajā notika arī sprinta sacensības vīriešiem, kur pašas lielākās zvaigznes gan nepiedalījās. 100 metru sprintā ar rezultātu 10.09 uzvarēja ķīnietis Bigtians Sjū, bet 200 metros sezonas ātrāko laiku pasaulē uzstādīja Noā Lailzs no ASV (19.70). Bet sieviešu 100 metru sprintā to pašu paveica Elaine Tompsone ar rezultātu10.78. Neviena cita konkurente neskrēja ātrāk par 11 sekundēm.

Nākamais Dimanta līgas posms paredzēts pēc divām nedēļām Jūdžinā, ASV, un starp pieteiktajām dalībniecēm šķēpmešanā ir arī Latvijas sportiste Madara Palameika.

Izmantotie resursi:
https://www.diamondleague.com/news/...


, 2017-05-13 23:14, pirms 7 gadiem
igaunis Megi baigi labi noplosījies..RIO OS čempi pat apsteidza
, 2017-05-13 23:16, pirms 7 gadiem
Prieks,ka Spīrmons atgriezies apritē
, 2017-05-14 08:22, pirms 7 gadiem
Perkoviča-66.94.........
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.