Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sporta arbitrāžas tiesa uz mūžu diskvalificē krievu vieglatlētu ārstu

Agris Suveizda

Sporta arbitrāžas tiesa uz mūžu diskvalificē krievu vieglatlētu ārstu
Sergejs Portugalovs
Foto: Aleksandrs Viļfs, sport-express.ru

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) savā mājaslapā izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka atrasti pārliecinoši pierādījumi tam, ka krievu sporta ārsts Sergejs Portugalovs bija iesaistīts krievu vieglatlētu dopinga lietošanā, par ko viņam piespriesta mūža diskvalifikācija.

"Skaidru pierādījumu iegūšanas rezultātā Dr. Portugalovs ir atzīts par vainīgu vairāku IAAF Antidopinga un medicīnisko noteikumu punktos," teikts paziņojumā. "Viens no šiem punktiem ir 32.2(f) par aizliegtu vielu vai aizliegtu metožu glabāšanu, tāpat arī punkts 32.2(g) par aizliegtu vielu vai aizliegtu metožu pārvadāšanu, kā arī punkts 322(h) par aizliegtu vielu vai aizliegtu metožu administrēšanu vai administrēšanas mēģinājumu."

Portugalovs ir sporta medicīnas un farmokoloģijas speciālists, bet konkrētie pierādījumi atrasti un soda mēri tika piespriesti saistībā ar Krievijas Vieglatlētikas federācijas licencētiem vieglatlētiem. Savukārt vācu žurnālists Hajo Zepelts ikgadējā WADA simpozijā paziņoja, ka viņa rīcībā ir informācija, ka Portugalovs ikdienas režīmā Maskavā strādā arī ar hokejistiem. Portugalovs agrāk bija Krievijas Zinātniski pētnieciskā fiziskās kultūras un sporta institūta direktora vietnieks.

Diskvalifikācija spēkā stājās 10. martā.

Izmantotie resursi:
tas-cas.org
Зеппельт: пожизненно дисквалифицированный...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-14 11:26, pirms 7 gadiem
Jau paskatoties uz to čali, saproti, ka kaut kas nav tīrs

     [+] [-]

, 2017-03-14 15:47, pirms 7 gadiem
Krievi izdod vienu savejo un ballite turpinas