Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pret diskvalificēto Kuzņecovu ierosināta jauna dopinga lieta

Pret diskvalificēto Kuzņecovu ierosināta jauna dopinga lieta
Kristīne Kuzņecova. Foto: Ekrānuzņēmums

Pret 2016. gadā dopinga lietošanā pieķerto maratona skrējēju Kristīnu Kuzņecovu ierosināta jauna antidopinga lieta - šoreiz par piešķirtās diskvalifikācijas neievērošanu, liecina informācija Latvijas Antidopinga biroja mājaslapā.

Skriešanas entuziastei Kuzņecovai tieši pirms trim gadiem liktenīga izrādījās uzvara Valmieras maratonā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts - viņas organismā tika konstatēta aizliegtā viela mildronāts un piespriesta četru gadu diskvalifikācija kam būtu jānoslēdzas 2020. gada 8. novembris. Diskvalifikācijas laikā sportisti nedrīkst piedalīties atzītās sacensībās, kā arī nodarboties ar trenēšanu.

Tagad kļuvis zināms, ka Kuzņecova šos noteikumus ir pārkāpusi. Kā vēsta birojs, šī gada 20. augustā pret viņu ierosināta, kas tiek gatavota nodošanai Disciplinārajā antidopinga komisijā. Tiesa, visticamāk, pārkāpums noticis vēl iepriekš, jo 20. augusts bija nedēļas vidus, kad parasti sacensības nenotiek. Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) mājaslapā ir fiksēts viens Kuzņecovas starts pēc diskvalifikācijas - 2017. gada Jāņos viņa Cēsīs veikusi 12 kilometrus skrējienā “Jānis un Jānītis". Kaut šīs izskatās pavisam nevainīgas amatieru sacensības, viņa nedrīkst piedalīties nevienos mačos, kas ir iekļauts LVS kalendārā, ko vēl 2016. gadā sarunā ar Sportacentrs.com skaidroja arī tā brīža organizācijas prezidents Guntis Zālītis.

Nepatikšanās ar dopingu iekļuvis arī vēl viens Latvijas vieglatlēts - Antidopinga birojs sācis disciplināro lietu arī pret Sandri Linbergu, kuram kopš 4. septembra ir piespriests obligātais pagaidu aizliegums piedalīties sacensībās. Lindbergs pērn septembrī izcīnīja trešo vietu pasaules veterānu čempionātā šķēpmešanā, kā arī bija septītais gan diska mešanā, gan lodes grūšanā. Šogad tieši šajās dienās Itālijā risinās Eiropas veterānu čempionāts, kurā Linbergs bijis pieteikumā diska un šķēpa mešanā, bet uz starta nav izgājis. LVS datubāzē viņa līdz šim pēdējais starts fiksēts 25. augustā notikušajās brāļu Doniņu meistarsacīkstēs šķēpa mešanā.


, 2019-09-12 21:36, pirms 5 gadiem
Nu un ko tagad? Pēc analoģijas ar Radeviču atprasīs 2017.gadā balvā saņemto siera rituli vai kas nu tur bija?
, 2019-09-12 22:01, pirms 5 gadiem
elements rakstīja: Nu un ko tagad? Pēc analoģijas ar Radeviču atprasīs 2017.gadā balvā saņemto siera rituli vai kas nu tur bija?
ko ko, pagarinās diskvalifikāciju?? tad jau visi dopingotaaji varetu turpinat startet bez jebkadam sankcijam un ja tiek balvaas tad vnk nenjemt?
, 2019-09-13 19:34, pirms 5 gadiem
Apšņāktie.
Atbalstu aizlieguma neievērošanu konkrētajā situācijā.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.