Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Marhele: "Ir ļoti grūti pieņemt to, ka vienā mirklī pēkšņi vairs nevari pavilkties"

Marhele: "Ir ļoti grūti pieņemt to, ka vienā mirklī pēkšņi vairs nevari pavilkties"
Ilona Marhele
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Maratona skrējēja Ilona Marhele, kura Eiropas čempionātā Berlīnē jau pēc ceturtdaļas distances bija spiesta izstāties traumas dēļ, sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka sacensībām viņa bija mērķtiecīgi gatavojusies, taču traumas priekšvēstneši bija manāmi jau pirms kāda laika.

"Skrējienu sāku savā tempā, skatījos uz savu ideālo laiku un cerēju, ka šo tempu noturēšu. Taču jau distances sākumā diezgan asi sāka sāpēt celis, un šīs sāpes tā īsti vairs nepārgāja," stāsta Ilona. "Tad bija jāizdara izvēle - censties klibot līdz galam vai neriskēt un nesatraumēt sevi vēl vairāk. Celis it kā bija apārstēts, vēl vakar un aizvakar iesildoties jutos labi. Pēdējā treniņu posmā bija mazāk ātruma darba, lai celi nekairinātu vēl vairāk. Iespējams, ka, sākoties maratonam Berlīnē, celim kaut kas nepatika un tas atgādināja par sevi."

Ierasts, ka maratonistiem Eiropas čempionāts tomēr nav svarīgākie mači, jo izpildīt normatīvus un nopelnīt naudu drīzāk var komercmačos. "Tā jau ir. Bet man patīk skriet maratonu. Un Berlīne šķita skaista vieta, kurā noskriet uz labu rezultātu. Eiropas čempionātam biju gatavojusies mērķtiecīgi. Sāku to darīt vēl pirms "Lattelecom" Rīgas maratona, kurā noskrēju pusmaratona distanci. Visam piegāju nopietni, bet, iespējams, kādā brīdī robeža tika pārkāpta un visa kā bija par daudz, tādēļ sākās dažādi priekštvēstneši šim savainojumam."

"Visam vajadzēja būt kārtībā, tomēr... Skrējiena sākumā tā arī bija. Man ir ļoti grūti pieņemt to, ka vienā mirklī pēkšņi vairs nevari pavilkties un kāju plēš pušu. Temps krīts un tu domā, cik ilgi tā izturēsi un vai vispār ir vērts? Ir vilinājums apstāties, tomēr saņemies un turpini cerībā, ka sāpes pāries. Bet tā nenotika, tāpēc pieņēmu lēmumu izstāties," skaidro Marhele, kura ikdienā strādā par fitnesa un skriešanas treneri un konsultanti.

"Laika apstākļi bija patīkami, salīdzinot ar tiem, kādus solīja un kādi tie bija nedēļas vidū. Pirmajā aplī vairākās vietās pat bija ēna. Turpmāk varbūt nebija, bet laika apstākļi man noteikti nebūtu bijis nekāds traucēklis," piebilst sportiste.


, 2018-08-12 23:42, pirms 6 gadiem
Žēl, ka tā sanāca. Novēlu veiksmīgi atveseļoties.
, 2018-08-13 11:54, pirms 6 gadiem
Turās!
, 2018-08-13 16:30, pirms 6 gadiem
Tā var gadīties. Veiksmi veseļojoties, gan būs vēl citi maratoni!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.