Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Eiropas čempionāta noslēgumā starts maratonistiem Marhelei un Viškeram

Eiropas čempionāta noslēgumā starts maratonistiem Marhelei un Viškeram
Ilona Marhele PČ maratona finišā
Foto: Juris Bērziņš Soms/LVS

Eiropas čempionātā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē šodien noslēdzošā diena, un tajā uz startā maratona distancē dosies divi Latvijas pārstāvji - sieviešu konkurencē startēs Ilona Marhele, kamēr vīriešiem uz starta dosies Jānis Viškers.

Sieviešu konkurencē maratons startēs pulksten 10:05. Ilonai šī būs debija Eiropas čempionātos, bet pirms tam Latvijas sportiste paspējusi piedalīties gan pasaules čempionātā, gan olimpiskajās spēlēs. Riodežaneiro olimpiādē Marhele ierindojās 61. vietā, kamēr personīgais rekords sasniegts pagājušajā gadā pasaules čempionātā Londonā - 2:37.40, ar ko pietika, lai izcīnītu 31. vietu. 32 gadus vecās sportistes startam tiešraidē varēs sekot LTV7 kanālā.

Višķers atšķirībā no Marheles Eiropas čempionātā jau ir startējis, tiesa, citā distancē - pusmaratonā, pirms diviem Nīderlandē iegūstot 55. vietu. Personīgo rekordu Višķers sasniedza pirms diviem gadiem Spānijas pilsētā Valensijā - 2:18.15. Vīriešiem maratona sākums paredzēts pulksten 11:00 pēc Latvijas laika.

"Eiropas čempionātam esmu gatavojies ar tikpat lielu atdevi, kā uz jebkuru augsta mēroga komercmaču. Nauda ir sportistu motivācija, to noliegt nevar, bet ne vienmēr tas ir svarīgākais. Mana motivācija ir mana ģimene. Es daru to, kas man patīk, un ar augstu sasniegumu sportu nepelnu, tieši tāpēc varu skriet Eiropas čempionātā un nesaņemt par to neko. Tā man ir goda lieta - pārstāvēt Latvijas valsti," skaidro Višķers.

"Trasi esmu redzējis tikai uz papīra. Cik esmu dzirdējis, trase ir līdzena un skriet sanāks cauri skaistām vietām. Dzirdināšanas punkti vienā aplī ir pietiekami daudz un ir pat divas dušas uz apli. Trase noteikti ir paredzēta ātrai skriešanai,'' dažas dienas pirms starta stāstīja Višķers.

Pēc maratona Eiropas čempionāts noslēgsies ar vakara programmu, kurā medaļas bez latviešu dalības tiks sadalītas kārtslēkšanā vīriešiem, vesera mešanā sievietēm, trīssoļlēkšanā vīriešiem, 5000 metru skrējienā sievietēm, 3000 metru šķēršļu skrējienā sievietēm, 1500 metros sievietēm, kā arī 4x100 metru stafetē gan vīriešiem, gan sievietēm.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā, 12. augusts

LaiksDisciplīnaLatvijas sportisti
10:05Maratons sievietēmMarhele
11:00Maratons vīriešiemVišķers
20:10Kārtslēkšanas fināls vīriešiem
20:30Vesera mešana sievietēm
20:55Trīssoļlēkšanas fināls vīriešiem
21:153000 m/š sievietes
21:351500 m sievietes
21:555000 m sievietes
22:204x100 m stafete sievietēm
22:354x100 m stafete vīriešiem

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-12 11:19, pirms 6 gadiem
Ilona izstājusies. Labu veiksmi Višķeram!
, 2018-08-12 11:53, pirms 6 gadiem
Tiko gribēju uzdot jautājumu,vai finišēs? Būšu nokavējis.
, 2018-08-12 12:30, pirms 6 gadiem
Kreipāns attaisnojumus par sliktu startu atradīs jebkuram. Kad sāks stingrāk izvērtēt to varēšanu, kuriem atļauj piedalīties. Pa pašmāju mačiem normas tiek izpildītas!
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.