Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kļišina: "Pēc olimpiādes nelasu ziņas un komentārus, nomainīju numuru"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kļišina: "Pēc olimpiādes nelasu ziņas un komentārus, nomainīju numuru"
Darja Kļišina
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas tāllēcēja Darja Kļišina kā neitrālā sportiste piektdien aizlēca 7.00m un izcīnīja pasaules čempionāta sudraba medaļu. Vieglatlēte atklāj, ka pēc olimpiskajām spēlēm vairs nelasa ziņas un komentārus, nomainījusi arī telefona numuru, lai varētu koncentrēties savām domām un mērķiem.

Darja Kļišina: "Esmu priecīga un ļoti laimīga. Šī ir mana pirmā medaļa pasaules čempionātos. Sešus gadus nebiju lekusi septiņus metrus. Daudzus gadus gaidīju šo rezultātu. Gribēju to parādīt Rio olimpiādē, taču visas tās apkārtējās situācijas dēļ man vienkārši nebija iespējas. Bet tagad pienāca īstais laiks parādīt šo rezultātu. Izbaudīju šo pasaules čempionātu, te nebija nekādu nervu - pirmoreiz manā dzīvē."

Krievijā pirms tam daudzi runāja, ka Kļišina savus labākos lēcienos jau veikusi. "Teikšu tā: pēc olimpiskās pieredzes vispār pārstāju lasīt presi, vairs nelasu komentārus sociālajos tīklos," atklāj krievu tāllēcēja, kura Rio spēlēs piedzīvoja milzīgu spiedienu - Krievijā tika saukta par nodevēju un tamlīdzīgi.

Bet kā izdodas no tā visa atslēgties? "Viegli! Nelasu ziņas, nomainīju telefona numuru - tagad viss ir daudz labāk. Mierīgi gatavojos un trenējos. Noskaņojos uz savām domām un mērķiem, nevis citu cilvēku runām," atzīst sportiste.

Atgādinām, ka 2016. gada 18. jūlijā WADA neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī vasaras sporta veidos. 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret IAAF, tādējādi liedzot piedalīties Rio olimpiādē. Rio spēlēs Krievijas vieglatlētiku pārstāvēja tikai tāllēcēja Darja Kļišina, kurai zaļo gaismu deva CAS. IAAF atļauju saņēma arī informatore, 800m skrējēja Jūlija Stepanova, tomēr Starptautiskā olimpiskā komiteja viņu nepielaida olimpiādei.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

  -1 [+] [-]

, 2017-08-12 23:54, pirms 7 gadiem
Pēc sejas cērtama!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-13 10:35, pirms 7 gadiem
Tagad gan krievu TV viņu nesauca par nodevēju, bet par savējo - liekuļi. Un ka protams būtu varējusi izcīnīt arī zeltu. Tiesa, neiztika bez jau ierastās žēlošanās par krievu sportistu netaisnīgo apspiešanu.