Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Naksnīgās Jelgavas ielas piepilda vairāk kā 2 500 skrējēji

Naksnīgās Jelgavas ielas piepilda vairāk kā 2 500 skrējēji
Publicitātes foto

Vakar, 11. jūlijā, Jelgavā otro reizi norisinājās lielākais masu skrējiens Zemgalē - Jelgavas nakts pusmaratons, kas uz starta līnijas pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu. Visātrāk pilsētas izgaismotās un naksnīgās pusmaratona trases finišu sasniedza Jānis Višķers (01:08:00) un Ilona Marhele (01:18:51).

Jelgavas nakts pusmaratons bija ceturtais skriešanas seriāla BIGBANK Skrien Latvija posms un dalībniekiem un pilsētas viesiem sniedza vēl nepieredzētas emocijas, piedāvājot apskatīt skaistākās pilsētas vietas un objektus naksnīgā gaisotnē. Skrējienu emocijām piepildītu un neaizmirstamu padarīja ne vien gaismas un skaņas efekti, bet arī trasē sastopamie mūziķi un DJ. Tāpat ikviens varēja baudīt organizatoru sagatavoto izklaides programmu, kuras ietvaros notika arī Sievu nešanas čempionāts, inline hokeja turnīrs, kā arī tradicionālais bērnu skrējiens. Pasākuma noslēgumā uz Pasta salas centrālās skatuves kāpa grupa "Dzelzs vilks" un ikvienam bija iespēja vērot iespaidīgu uguns šovu.

Šoreiz pusmaratonā divas minūtes pēc līdera finišu sasniedza Kristaps Bērziņš (01:10:02), bet vien 20 sekundes vēlāk trešais finišēja Rolands Kaimiņš (01:10:22). Sieviešu konkurencē pirmās vietas ieguvēja Ilona Marhele aiz sevis atstāja Anitu Kažemāku (01:20:45) un Jolantu Liepiņu (01:23:04).

Nike Tautas skrējiena (10,55km) finišu visātrāk sasniedza Kaspars Briška (00:33:19), savukārt otrā un trešā vieta sezonas līderiem Reinim Hartmanim (00:33:36) un Andrim Jubelim (00:33:49). Starp sievietēm šajā distancē savu pārspēku apliecināja Karīna Helmane (00:38:36), kura šosezon tikai vienu reizi piekāpās Jeļenai Prokopčukai, bet pārejos posmos uzrādījusi labāko rezultātu. Otro vietu ieguva Lietuvas sportiste Kamile Vaidžiulyte (00:40:03), bet trešā finišēja Dace Landstrom (00:40:19).

Taču īsākajā un ātrākajā Jelgavas nakts pusmaratona distancē - Tautas skrējienā (5,3km) - triumfēja Dāvis Dišlers (00:16:04), aiz sevis atstājot Renāru Rozi (00:16:22), un Artūru Medvedu (00:16:29). Sieviešu konkurencē ātrāko rezultātu uzrādīja Jeļena Ābele (00:17:56), bet otrā un trešā vieta Līgai Jansonei (00:18:55) un Līgai Girgensonei (00:19:44). Savukārt komandu ieskaitē visās distancēs pārliecinoša uzvaru izcīnīja Sportland/Nike komanda.

Dalībnieki savus rezultatus var aplūkot pasākuma mājaslapā Sākums - JELGAVAS NAKTS PUSMARATONS

Nākošais, piektais, skriešanas seriāla BIGBANK Skrien Latvija posms notiks jau pēc mēneša, 15.augustā, Kuldīgā. Tā kā Kuldīgas pusmaratonam šis ir desmitais jubilejas gads, organizatori būs padomājuši ka pārsteigt dalībniekus un uzburs īstu svētku atmosfēru.

Informāciju sagatavoja:
Krista Vaivade
BigBank Skrien Latvija projektu vadītāja


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.