Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dopinga skandāla ēnā uz laiku atkāpjas divas IAAF amatpersonas

Dopinga skandāla ēnā uz laiku atkāpjas divas IAAF amatpersonas
Valentīns Balahničevs
Foto: www.skysports.com

Starptautiskā Vieglatlētikas asociāciju federācija (IAAF) apstiprinājusi, ka no saviem amatiem atkāpušies IAAF Padomes biedrs un mantzinis Valentīns Balahņičevs un mārketinga konsultants Papa Masata Diaks.

Decembra sākumā vieglatlētikas pasauli satricināja Vācijas TV kanāla ARD apgalvojums, ka dopinga lietošanā ir vainojami teju visi Krievijas sportisti. Saprotams, ka šāds apgalvojums nepalika bez IAAF ievērības, kas tagad veic iekšējo izmeklēšanu.

Šodien IAAF paziņoja, ka līdz izmeklēšanas beigām no amata pienākumu pildīšanas atkāpies organizācijas padomes biedrs un mantzinis Valentīns Balahņičevs un mārketinga konsultants Papa Masata Diaks (IAAF prezidenta Lamines Diaka dēls). Balahņičevs, kurš ir arī Krievijas Vieglatlētikas federācijas prezidents, iepriekš ARD izvirzītās apsūdzības nosauca par meliem.

Paredzams, ka pēc izmeklēšanas beigām abi funkcionāri atgriezīsies ierindā, ja vien, protams, drīkstēs turpināt darbu IAAF. Medijos ir arī runas par juridisko lietu padomnieka Habiba Sisē atkāpšanos, taču šo varbūtību IAAF neapstiprina.

Izmantotie resursi:
IAAF - International Association of Athletics...
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2014-12-11 20:55, pirms 9 gadiem
ja vien vāciešiem taisnība, tad nav izslēgts ka tiks pieķerti arī citu valstu atlēti, piemēram Jamaika ar Boltu priekšgalā.

     [+] [-]

, 2014-12-12 11:01, pirms 9 gadiem
balahņičevs mantzinis, nu laba izvēle tādam amatam.