Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vaičule saņem ielūgumu: "200 metri PČ vienmēr bijis mans sapnis"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vaičule saņem ielūgumu: "200 metri PČ vienmēr bijis mans sapnis"
Gunta Vaičule. Foto: instagram.com/guntavaicule

27. septembrī Kataras galvaspilsētā Dohā sāksies pasaules čempionāts vieglatlētikā. Īpašo ielūgumu saņēmusī un akceptējusī Latvijas sprintere Gunta Vaičule startēs 200 metros, savukārt ierastajā 400m distancē veselības problēmas patraucēja uzrādīt savām spējām atbilstošu rezultātu, liecina sportistes Instagram profilā lasāmais.

Kā jau ziņots, deviņi mūsu vieglatlēti izpildījuši pasaules čempionāta normatīvu. Latvijas Vieglatlētikas savienības sporta direktors Kaspars Gabaliņš-Briška sarunā ar Latvijas Radio norādīja, ka normatīvi ir augsti, līdz ar to daudzās disciplīnās nav sasniegts vēlamais dalībnieku skaits - tuvākajā laikā sportisti tiks aicināti ar īpašajiem ielūgumiem.

Gunta Vaičule: "Sports ir neprognozējams - nekad nevari zināt, kas var mainīt tavu plānus. Skrejceļā šis gads ir bijis diezgan grūts līdz šim. Vasaras sezonā sāku ar dažiem ātriem 200 metru skrējieniem [tostarp 23.08 sekundes], gatavojoties divas reizes garākai distancei. Un tad izmēģināju kādus 400 metrus - to izdarīju trīs reizes un nenoskrēju ātrāk par 53 sekundēm. Vasarā cīnījos ar dažām nelielām veselības problēmām un nevarēju parādīt savu labāko sniegumu. Zināju, ka šī garā sezona man būs nopietns izaicinājums, taču ko tādu gan negaidīju. Jebkurā gadījumā tagad esmu vesela un gatavojos pasaules čempionātam Dohā, kur skriešu savu iecienīto 200 m distanci. Un joprojām esmu ļoti pateicīga par visu un sajūsmināta par to, kas mani gaida. 200 metri pasaules čempionātā vienmēr ir bijis mans sapnis!"

Labas cerības uz pasaules čempionātu saglabā vēl divas Latvijas vieglatlētes, kuras atrodas virs neoficiālās svītras - 800 metru skrējēja Līga Velvere (2:01.10 minūtes), šķēpmetēja Anete Kociņa (61.10 metri). Teorētisku cerību varētu saglabāt trīs mūsējie - maratoniste Ilona Marhele (2:37:29) šobrīd ir trešā zem svītras, 200m sprintere Sindija Bukša (23.24) patlaban ir sestā zem svītras, kārtslēcējs Mareks Ārents (5.61) tagad ir septītais zem svītras.

Izmantotie resursi:
instagram.com/guntavaicule
tilastopaja.com/roadtodoha

  +1 [+] [-]

, 2019-09-11 20:57, pirms 5 gadiem
Lai izdodas

  +1 [+] [-]

, 2019-09-12 08:53, pirms 5 gadiem
Tad mums ir divas labas 200m skrējējas? Sindija vēl saprotu nav tikusi pie normas, ielūguma?
Viņas ir kopā kādreiz skrējušas 200m? Nesekoju tik sīki līdz.