Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pistoriuss attaisnots draudzenes slepkavībā ar nodomu, tiesa turpinās

Andrejs Siliņš

Pistoriuss attaisnots draudzenes slepkavībā ar nodomu, tiesa turpinās
Oskars Pistoriuss tiesas sprieduma uzklausīšanas laikā
Foto: AP/Scanpix

Dienvidāfrikā ceturtdien tiesa pieņēmusi lēmumu attaisnot pasaules slaveno paralimisko atlētu Oskaru Pistoriusu, kurš bija apsūdzēts savas draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavībā ar nodomu 2013. gada 14. janvārī. Tiesa, nav izslēgts, ka sportistam tik un tā nāksies pavadīt cietumā vairākus gadus.

2013. gada Valentīndienā Pistoriuss savās mājās nošāva savu draudzeni Rīvu Stīnkempu, vēlāk izdarīto pamatojot ar pārliecību, ka aiz durvīm, caur kurām izdarīts šāviens, atradies noziedznieks, kurš ielauzies mājā. Tiesā, kas ilgusi vairāk nekā gadu, šodien paziņots spriedums - Pistoriuss nav vainīgs tīšā savas draudzenes nogalināšanā. Lēmums pamatots ar pārliecību, ka Pistoriuss nav varējis nojaust precīzi, kurš atrodas aiz durvīm.

Tiesnese norādījusi, ka Pistoriuss bijis izvairīgs savās liecībās, tomēr tas nenozīmē, ka viņš ir vainīgs. Pats sportists savu vainu noliedzis visās apsūdzībās, tostarp ieroča lietošanu publiskā vietā un nelegālu munīcijas uzglabāšanu.

27 gadus vecais Pistoriuss iepriekš vēsturē bija iegājis ar neskaitāmiem panākumiem paralimpiskajā sportā, kā arī dalību olimpiskajās spēlēs starp sportistiem bez traucējumiem.

Tiesnese arī norādījusi, ka vairāku liecinieku, kas it kā dzirdējuši kliedzienus un šāvienus, liecības nav atbildušas zināmajiem faktiem. "Apsūdzība nav pierādījusi izteiktās šaubas par apsūdzētā vainu tīšā slepkavībā. Lai atbalstītu tādu pieņēmumu vienkārši nepietiek faktu," sacīja tiesnese, piebilstot, ka Pistoriuss bijis pārliecināts par savas dzīvības briesmām. "Kā gan apsūdzētais varēja paredzēt, ka šāviens nogalinās?" Pistoriuss bijis pārliecināts, ka viņa draudzene slepkavības brīdī atradusies guļamistabā.

Tomēr Pistoriusam tik un tā varētu pienākties dažu gadu cietumsods, jo tiesnese izsludināja pārtraukumu tiesā, nepaziņojot, ka sportists nav vainīgs slepkavības izdarīšanā. Pistoriusam varētu draudēt cietumsods līdz 15 gadiem, bet, visticamāk, septiņu līdz desmit gadu garumā, ja tiks atzīts par vainīgu slepkavības izdarīšanā bez iepriekšēja nodoma.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-11 15:03, pirms 10 gadiem
Nevainīgs tīšā slepkavībā ?

     [+] [-]

, 2014-09-11 15:06, pirms 10 gadiem
Mūža ieslodzījumu vajadzēja par slepkavību.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-11 15:11, pirms 10 gadiem
Kas tajā bildē viņam tek pa muti ārā? Weeeeee...pretīgi.. Gandrīz kafija izlija, kad palielināju pa visu ekrānu bildi.