Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Torkildsens tomēr startēs Salonikos

Torkildsens tomēr startēs Salonikos
Andreass Torkildsens ir aizvadījis lielisku sezonu un pierādījis, ka atbildīgos brīžos viņam tiešām ir stipri nervi un var paradīt labāko sniegumu, kad tas nepieciešams.
AP foto

Olimpiskais un pasaules čempions šķēpmešanā Andreass Torkildsens no Norvēģijas, kas 4.septembrī „Zelta līgas” sacensībās Briselē izstājās sāpošā cirkšņa dēļ, tomēr startēs šajā nedēļas nogalē „World Athletics Final” sacensībās Grieķijas pilsētā Salonikos, ziņo Norvēģijas mediji.

Torkildsens bija spiests izstāties no pagājušajā nedēļā notikušajām „Zelta līgas’ sacensībām Briselē, jo par sevi lika manīt vecā trauma cirksnī, taču tagad ir gatavs startēt šo svētdien Salonikos. Briselē Torkildsens izpildīja tikai pirmo metienu, pēc kura bija spiests izstāties, taču, kā izrādījās, arī ar 82,61 m raidījumu bija pietiekoši, lai izcīnītu otro vietu, zaudējot tikai sīvākajam sāncensim Tero Pitkemeki.

Torkildsens pēc pārliecinošās uzvaras izcīnīšanas pasaules čempionātā turpinājumā augusta beigās „Zelta līgas” sacensībās Cīrihē uzstādīja sezonas labāko rezultātu pasaulē – 91,28m (pirms tam tas piederēja mūsu Vadimam Vasiļevskim – 90,71m ), kas par 31centimetriem atpaliek no paša Torkildsena uzstādītā Norvēģijas rekorda.

„Andreasam ir bijušas problēmas ar cirksni pēdējās divās sacensībās, taču dakteri ir parūpējušies, lai mešana nenodarītu nekādu kaitējumu. Tās būs viņa sezonas noslēguma sacensības, tādēļ viņš vēlās labi pabeigt lielisko sezonu,” izteicās Torkildsena treneris Martinsens. Treneris arī cer, ka trauma tiks izārstēta līdz nākamajai sezonai un ka nevajadzēs veikt operāciju.

Torkildsena konkurenti, kā jau iepriekš ziņoja sportacentrs.com, būs arī divi mūsējie – Vadims Vasiļevskis un Ēriks Rags, kā arī divi somi – Tero Pitkemeki un Tēmu Virkala, vācietis Franks un ukrainis Oleksandrs Pjanica. Pēc pēdejiem datiem IAAF mājas lapā dalībnieku sarakstā ir iekļauts arī Ainārs Kovals. Piebildīšu, ka pagājušajā gadā „World Athletics final” sacensībās uzvarēja Vasiļevskis.

izmantotie resursi: nrk.no


, 2009-09-11 10:54, pirms 15 gadiem
Norvēģis ar visām veselības problēmām met labāk kā mūsējie! Bet mūsu čaliem pat žurnālisti traucē
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.