Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

LVS prezidents: "Vieglatlētiem, kuri beidz vidusskolu un dodas studēt, grūti atrast atbalstu"

LVS prezidents: "Vieglatlētiem, kuri beidz vidusskolu un dodas studēt, grūti atrast atbalstu"
Arnis Lagzdiņš. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Vienas no lielākajām un tradīcijām bagātākajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā – Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā – šonedēļ no 14. līdz 15. augustam notiks Ogrē, Ogres novada Sporta centra stadionā. Preses konferencē žurnālistiem Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Arnis Lagzdiņš atzina, ka Igaunijas un Lietuvas komanda būs pieredzējušāka, tomēr Latvijas atlēti ir apņēmības pilni.

Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs preses konferencē sacīja, ka Latvijas izlase būs labā sastāvā, tomēr Valsts Prezidenta balvas izcīņā nepiedalīsies vairāki spēcīgi vieglatlēti, kuriem ir mikrotraumas vai izlaiž šo sezonu. "Gribētos atzīmēt, ka startēs spēcīgi šķēpmetēji - Līna Mūze, Madara Palameika un Gatis Čakšs, kurš šobrīd startē izcili -, sprintere Sindija Bukša un skrējēja Līga Velvere. Vēl jāatzīmē Rūta Kate Lasmane (tāllēcēja un trīsoļlēcēja), Mareks Ārents (kārtslēcējs), soļotāji – Raivo Saulgriezis un Ruslans Smolonskis, kuri arī ir tuvu olimpiskajām spēlēm."

Jautājot par to, kuri sportisti Valsts Prezidenta balvas izcīņā nepiedalīsies, Miļkevičs nosauca diezgan garu sarakstu ar atlētiem. "Rolands Štrobinders ir guvis nelielu traumu. Gunta Vaičule izlaiž šo sezonu, jo ir bērna gaidībās. Māris Urtāns ir nolēmis atdot savu vietu lodes grūšanā, jo viņam ir problēmas ar kājām. Krišjānim Suntažam un Patrikam Gailumam ir mikrotraumas. Tāllēkšanā veselības problēmu dēļ nebūs Lauma Grīva, bet Jānis Leitis un Elvijs Misāns šo sezonu izlaiž."

"Arī igauņi pēdējo dienu laikā ir veikuši izmaiņas. Ja skatāmies uz uzvārdiem, tad lietuviešiem ir spēcīgs sprints, bet igauņiem – disks. Piemēram, Igaunijas nacionālajā čempionātā sešus metrus aizlēca pat septiņas igaunietes. Igauņiem ir attīstīta infrastruktūra, tāpēc viņiem ir lielas rezerves. Ja mums izkrīt vadošie, tad mums nav tik lielu rezervju. Mums arī ir daudz jādara, lai pārejas posms no junioriem uz pieaugušajiem būtu vieglāks," infrastruktūras nozīmi uzsver Miļkevičs.

Viņš arī izteica cerību, ka nākotnē Baltijas valstu sacensības varētu pārtapt par Baltijas jūras valstu mačiem, tādējādi tiktu palielināts valstu klāsts, kas palielinātu sacensību prestižumu. Miļkevičs Valsts prezidenta balvas izcīņas paplašināšanu salīdzināja ar Balkānu valstu mačiem, kur piedalās Balkānu reģiona valstu komandas, kā arī citas valstis, piemēram, Austrija, Ukraina, Kipra, Gruzija un Azerbaidžana.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš vispirms pateicās Ogres un Valmieras pašvaldībām par atbalstu daudzu gadu garumā. "Valsts Prezidenta balvas izcīņa ir īpašas sacensības, jo tajās sacenšas Baltijas valstu komandas. Vieglatlētikā komanda ir liela, jo ir daudz un dažādu disciplīnu. Mūsu komanda ir ļoti jauna, piemēram, Andris Staģis teica, ka Latvijas čempionātā vidējais dalībnieku vecums bija 22 gadi. Sportistiem, kuri beidz vidusskolu un dodas pēc tam studēt, ir grūti atrast atbalstu. Tas ir viens no sāpju bērniem – ka ir grūti pāriet uz pieaugušo vecumu, jo ir liela starpība starp junioru un pieaugušo līmeni. Lai attīstītos, nepieciešami četri pieci gadi. Varbūt kaimiņiem ir mazliet labāk, jo viņiem ir skaitliski vairāk pieredzējušu sportistu, tomēr Latvijas vieglatlētikas komanda ir apņēmības pilna," sacīja Lagzdiņš.

Preses konferencē bija ieradusies arī Līna Mūze, kura atzina, ka Valsts Prezidenta balvas izcīņa viņai vispirms asociējas ar 2016. gada sacensībām, kur izdevās izpildīt Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu, raidot šķēpu 62,09 metru tālumā. Tomēr 2016. gada olimpiādē viņa nestartēja, jo pirms tam Eiropas čempionātā Amsterdamā guva smagu traumu. "Vienmēr ir gods startēt un aizstāvēt Latvijas godu. Šeit vienmēr ir bijušas sīvas sacensības, jo Baltijā māk mest šķēpu. Šosezon 60 metri ir sasniegti piecās no sešām sacensībām, tomēr pagaidām visās ir izdevies uzvarēt," uzvaru sēriju akcentē Mūze.

Tā kā šobrīd Valmierā Jāņa Daliņa stadionā norit celtniecība, Valsts Prezidenta balvas sacensības norisināsies Ogrē. Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums sacīja, ka Daliņa stadions varētu būt gatavs jau šogad.

Tikmēr Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis pateicās, ka Ogrei radusies iespēja arī šogad uzņemt Valsts Prezidenta balvas izcīņu. "Ogre vienmēr bijusi sportiska pilsēta. Pēdējos trīs gadus visas valsts mēroga sacensības notikušas Ogrē, ko atļauj sporta infrastruktūra. Ogre ir gatava uzņemt savus sadarbības partnerus, tomēr loģiski, kad Valmierā būs pabeigts stadions, tad šīs sacensības notiks tur."

Valsts prezidenta balvu vieglatlētikā būs iespēja vērot jebkur kvalitatīvā tiešraidē ar profesionāliem komentētājiem, ko nodrošinās Sportacentrs.com TV bez maksas. Lai atbalstītu sportistus un justu viņiem līdzi, tajā pašā laikā ievērojot drošības pasākumus, aicinām vērot sacensības interneta tiešraidē.


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.