Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Šķēpmetēji Grīva un Čakšs ar pēdējo piegājienu tiek U23 EČ finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šķēpmetēji Grīva un Čakšs ar pēdējo piegājienu tiek U23 EČ finālā
Gatis Čakšs
Foto: Getty Images, iaaf.org

Latvijas šķēpmetēji Jānis Grīva un Gatis Čakšs šodien kvalificējās U23 Eiropas čempionāta finālam, kas Igaunijas galvaspilsētā Tallinā gaidāms rīt. Grīva kvalificējās kā trešais labākais, tālāk tika arī 2014. gada junioru pasaules čempions Čakšs, abi mūsējie ceļazīmes izrāva pēdējā mēģinājumā.

Šķēpmešanas kvalifikācijā Gatis Čakšs ieradās kā piektā labākā personiskā rekorda īpašnieks (80.06m), Jānis Grīva šajā topā ar 77.34m ieņēma septīto vietu, savukārt labākie rādītāji bija trijiem vāciešiem un ukrainim.

Kvalifikācijas pirmajos mēģinājumos Jānis Grīva (22) nebija sekmīgs (66.85, X), bet trešajā piegājienā sasniedza labu tālumu (76.81m), kas izrādījās trešais labākais rādītājs (no 21). Gatis Čakšs (20) sāka bez īpašiem panākumiem (X, 69.90), arī pēdējā mēģinājumā nespīdēja (70.99m), taču tas bija 12. labākais rezultāts, kas deva vietu finālsacensībās.

9.-12. jūlija Eiropas U23 čempionātā Latviju pārstāv 20 sportisti, taču čempionāta normatīvus izpildījuši tikai seši mūsējie: Alberts Blajs 3000m šķēršļu skrējienā, Gatis Čakšs šķēpmešanā, Jānis Svens Grīva šķēpmešanā, kā arī Gunta Latiševa-Čudare 200 un 400m skrējienos, Linda Ozola lodes grūšanā un Katrīna Sirmā šķēpmešanā. Pirms sacensībām starp mūsu medaļu pretendentiem kotējās tikai šķēpmetējs Čakšs.

No mūsējiem pagaidām augstāko vietu (9.) izcīnījusi 400m sprintere Gunta Latiševa-Čudare, kura krita, taču pamanījās sasniegt personisko rekordu.

Izmantotie resursi:
www.european-athletics.org