Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Krievijas sporta ministrs: "Darām visu, lai PČ startētu ar savu karogu un himnu"

Krievijas sporta ministrs: "Darām visu, lai PČ startētu ar savu karogu un himnu"
Marija Lasickene. Foto: AFP/Scanpix

Krievijas sporta ministrs Pāvels Kolobkovs atklāj, ka pasaules čempionātā krievu delegācija cer startēt zem sava karoga. Līdz tam būs operatīvi jāizpilda Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) prasības. Ministram nepatika augstlēkšanas zvaigznes Marijas Lasickenes paustais, kas norādīja uz to, ka atbildība būtu jāuzņemas krievu vieglatlētikas vadītājiem un treneriem.

Kā jau ziņots, augstlēkšanas zvaigzne Marija Lasickene (bij. Kučina), komentējot Krievijas Vieglatlētikas federācijas kārtējo atstādināšanas pagarināšanu, bija drosmīga, jo vainu saskatīja savas valsts funkcionāros un treneros.

"Lasickenes paziņojums man bija nepatīkams. Viņa vairākas reizes bijusi pie manis. Tas ir nepatīkams signāls arī Krievijas Vieglatlētikas federācijai. Tas nozīmē, ka viņiem nav tiešas mijiedarbības ar vadošajiem sportistiem. Federācijai tā ir nepatīkama informācija. Federācijas prezidentam Dmitrijam Šļahtinam noteikti jātiekas ar sportistiem un jānodrošina pilns atbalsts mūsu tīrajiem sportistiem, kuri aizstāv mūsu valsts godu," norādīja sporta minstrs.

"IAAF nolēma neatjaunot mūsu vieglatlētikas federāciju savās tiesībās, taču atzīmēja, ka ceļu kartes prasības ir pilnībā izpildītas, bet pēdējos gados kritēriju skaits palielinājies no 40 līdz 205, kas ir ļoti daudz. Katru nedēļu mēs nosūtījām atskaites par paveikto darbu, informē Pāvels Kolobkovs. "Man ir sajūta, ka [atstādināšanas pagarināšana] notika masīvas mediju kampaņas ietekmē. Rietumu presē [pret Krievijas sportu] tika veikts vērienīgs informatīvs uzbrukums, burtiski katrā laikrakstā bija raksti. Mediji publicēja tieši pirms IAAF sēdes."

Septembra pasaules čempionātā cer startēt kā Krievijas pārstāvji. "Tagad galvenais ir saņemt visas prasības no IAAF. Jāsaprot, kā tās izpaužas un ko konkrēti vajag izdarīt. Domāju un ceru, ka IAAF uzrādīs šīs prasības un līdz pasaules čempionātam visus jautājumus var noregulēt. Mēs darām visu, lai pasaules čempionātā startētu ar savu karogu un himnu. Visu izdarīsim operatīvi, lai līdz septembrim situācija izmainītos," saka krievu ministrs.

Izmantotie resursi:
championat.com
rsport.ria.ru


, 2019-06-11 18:39, pirms 5 gadiem
Lielais sports nav tīra lieta. Bet tas ko tajā dara krievija ir acīmredzami un šokējoši pretīgs
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.