Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Sezonas līderis šķēpmešanā Veselijs: "Varu mest vēl tālāk"

Sezonas līderis šķēpmešanā Veselijs: "Varu mest vēl tālāk"
Vičeslavs Veselijs
Foto: european-athletics.org

Čehu šķēpmetējs Vičeslavs Veselijs, kurš aizvadītās nedēļas nogalē Oslo (Norvēģija) sasniedza sezonas labāko rezultātu pasaulē (88.11), ir pārliecināts, ka tie nav viņa spēju griesti. Sava trenera Jana Železnija vadībā viņš ir gatavs sasniegt jaunas virsotnes.

"Ir skaidrs, ka varu mest tālāk. Pēdējos divus metienus Oslo izlaidu, taču saglabāju uzmanību. Domāju, ka būtu bijis gatavs uzlabot savu rezultātu vēl nedaudz, ja tas būtu nepieciešams. Mans treneris, pasaules rekordists (98.48), Jans Železnijs ir uzvarējis Oslo, tagad to paveicu es, un tā ir lieliska sajūta," atzina Veselijs. "Jans ir uzvarējis pasaules čempionātā un olimpiskajās spēlēs, taču ne reizi Eiropā. Ja būšu formā, tad labprāt paveiktu to, kas nebija pa spēkam trenerim."

2010.gada Eiropas čempionātā Veselijs izcīnīja devīto vietu, bet pērn pasaules čempionātā bija jau ceturtais. Viņš ir pārliecināts, ka, ja nebūs savainojumu, nozīmīgākajos mačos panākumi neizpaliks: "Nedaudz savādi, ka Eiropas čempionāts ir vienā gadā ar olimpiādi, taču tā varētu būt laba sagatavošanās. Tas ir arī nedaudz riskanti, taču es vēlos izmantot šo iespēju. Ceru nostartēt vēl labāk nekā līdz šim šosezon."

"Šķēpmešana man daudzus gadus bija sarežģīta," norādīja čehu šķēpmetējs. "Sāku vēlāk nekā citi augsta līmeņa šķēpmetēji – 18 gados. Pēc diviem gadiem šķēpmešanu pametu, bet tad atkal atgriezos 23 gados. Pauze šķēpmešanā bija tāpēc, ka man bija lielas problēmas ar elkoni. Nebiju spējīgs mest šķēpu vairāku gadu garumā. Kad sāku strādāt ar Janu, vēl bija tāls ceļš līdz tam, lai es mestu 80 metrus. Galvenais mana progresa iemesls bija veselība. Tev jābūt veselam, lai būtu laba metiena tehnika. Katram šķēpmetējam tā ir savādāka. Nedomāju, ka man tā ir līdzīga kā Janam. Sākumā centos to kopēt, taču beigu beigās sapratu, ka tas ir stulbi. Šķēps jāmet dabiski, tieši tā, kā ir labāk tev. Nedrīkst vienkārši kopēt."

"Tas, ka pērn pasaules čempionātā paliku uzreiz aiz goda pjedestāla, man radīja tikai lielāku motivāciju. Protams, tas bija arī sarūgtinoši, jo zināju, ka esmu labā formā, bet nespēju to izmantot. Tas deva motivāciju šim gadam. Tagad esmu priecīgs par satriecošo sezonas sākumu. Sasniegtie rezultāti padarījuši mani mierīgāku un pārliecinātāku. Zinu, ka, ja viss būs kārtībā ar veselību, tad šīs sezonas gaitā varu mest tikpat tālu vai vēl tālāk nekā līdz šim," piebilda 29 gadus vecais Veselijs.

Izmantotie resursi:
Home


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-12 11:43, pirms 12 gadiem
Izšaus tie,kam vēsākas galvas un ar veselību viss štokos,tā kā čeham ir visas iespējas,jo rezultāts sasniegts ne jau vietējos mačos.Konkurence tik palielinās.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.