Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Maškanceva mērķis – sezonas labākais rezultāts

Maškanceva mērķis – sezonas labākais rezultāts
Andrejs Maškancevs pirms dažiem gadiem Rīgā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas tāllēcējs Andrejs Maškancevs pirms NCAA finālsacensībām vieglatlētikā, kas norisinās Jūdžinā (ASV), portālam Sportacentrs.com atklāja, ka iecerējis sasniegt sezonas labāko rezultātu. Maškancevam starts paredzēts sestdienas vakarā plkst. 19:30 pēc Latvijas laika.

"'NCAA 1 divīzijas sacensības ir svarīgākie studentu mači un mans mērķis ir lēkt pēc iespējas tālāk, lai varētu tikt finālā," pirms galvenā starta ASV atklāja Maškancevs. "Jātiek divpadsmitniekā un pēc tam jācīnās par iekļūšanu labāko astoņu tāllēcēju vidū (sacensības uzsāk 16 dalībnieki - aut.). Centīšos šajās sacensībās uzrādīt labāko sezonas rezultātu (šogad Maškancevs lēcis 7.60 metru tālumā – aut.).''

Vaicāts par atlases sacensībām, kas norisinājās maijā, tāllēcējs sacīja: "Reģionālajās sacensībās bija liela psiholoģiskā spriedze tajās piedalījās sezonas 48 labāko rezultātu īpašnieki. Jau iepriekš biju uzstādījis mērķi tikt uz NCAA finālu un ar pēdējo lēcienu nodrošināju sev vietu finālsacensībās. Šogad es psiholoģiski esmu spēcīgs, atliek tikai piestrādāt pie tehniskām niansēm. Šeit treniņos sanāk viena skriešana un tehniskie lēkšanas treniņi pa gatavošanās periodu ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmi. Mūsu trenera metodika vairāk balstās uz 200 un 400 metru skrējējiem."

23 gadus vecais Maškancevs, kura personiskais rekords ir 7.96 metri un sasniegts 2007. gadā, arī piebilda, ka pēc ASV sezonas savos plānos ir ierakstījis Prezidenta Balvas sacensības Valmierā, kā arī "Kuldliiga" sacensības. Andrejs cer izpildīt arī Eiropas čempionāta (norisināsies no 27. jūlija līdz 1. augustam Barselonā – aut.) normatīvu (7.90).

Vai Maškancevam Jūdžinā izdosies sasniegt sezonas labāko rezultātu?

  • 68

  • 33



, 2010-06-11 10:49, pirms 14 gadiem
lai izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-11 13:16, pirms 14 gadiem
Ceru ka sanāks!!!
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.