Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

''Rīgas Kausos'' iespēja izpildīt Rio normatīvus

Krišs Upenieks

''Rīgas Kausos'' iespēja izpildīt Rio normatīvus
Elvijs Misāns
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijā vērienīgākās starptautiskās vieglatlētikas sacensības “Rīgas Kausi”, kurās piedalīsies labākie Latvijas un ārzemju sportisti, notiks 31. maijā plkst. 18.00 Daugavas stadionā. Šī gada “Rīgas Kausos” vairāki sportisti plāno izpildīt Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu.

Spraiga cīņa notiks sešās “Rīgas kausu” disciplīnās - šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 400m skrējienā un tāllēkšanā sievietēm, kā arī 800m skrējienā un tāllēkšanā vīriešiem. Papildus šīm disciplīnām sportisti cīnīsies arī “Promo” disciplīnās.

Kopumā sacensības notiks 16 vieglatlētikas disciplīnās. Uzvarētāji visās disciplīnās tiks apbalvoti ar naudas balvām. Pieci sacensību uzvarētāji ar augstvērtīgāko rezultātu, ko noteiks pēc vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošajām punktu tabulām, saņems papildus naudas balvas.

Šobrīd savu dalību sacensībās apstiprinājuši vieglatlēti no 30 valstīm un 35 Latvijas labākie sportisti. Īpaši lielu atsaucību arī šogad izpelnījusies tāllēkšanas disciplīna, kurā piedalīsies Latvijas labākie tāllēcēji – Lauma Grīva, Māra Grīva, Aiga Grabuste, Elvijs Misāns un Jānis Leitis, savukārt 100m distancē vislielāko konkurenci radīs Mareks Nīts (Marek Niit) no Igaunijas un Adrians Grifits (Adrian Griffith) no Bahamām.

Sacensību ietvaros šogad paredzēts arī 4x100m stafetes skrējiens citu Latvijā populāru sporta veidu pārstāvjiem. Arī šogad sacensības atklās nu jau tradicionālais bijušo vieglatlētikas zvaigžņu bērnu skrējiens.

Informāciju sagatavoja:
“Rīgas Kausi 2016” komunikācija

     [+] [-]

, 2016-05-11 21:32, pirms 8 gadiem
baltais dzintars no maratam ari plano piedalities kartsleksana