Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas vicečempione maratonā sāk tiesvedību pret antidopinga aģentūras darbiniekiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiropas vicečempione maratonā sāk tiesvedību pret antidopinga aģentūras darbiniekiem
Klemensa Kalvina. Foto: AFP/Scanpix

Franču vieglatlēte Klemensa Kalvina saņēmusi pagaidu diskvalifikāciju, jo atteikusies sadarboties ar antidopinga aģentiem. Tomēr pati sportiste uzsver, ka viņu izturēšanās bijusi zem katras kritikas, tāpēc sūdzēsies tiesā.

28 gadus vecā skrējēja pirms gada Berlīnē kļuva par Eiropas vicečempioni maratonā, un tas ir viņas karjeras lielākais panākums. Kalvina 27. martā atradās Marokā, kad pie viņas uz ielas pienāca vairāki cilvēki, stādoties priekšā kā Francijas policija un jautājot, kur ir viņas vīrs – arī sportists – Samirs Dahmani.

"Sportiste esmu jau 13 gadus, un man nekad nav bijušas problēmas ar antidopinga aģentūru. Tas, kas notika marta beigās, nebija tests, tā bija vardarbība," stāstīja Kalvina. Viņa iesniegusi sūdzību Marokas tiesā, norādot, ka tikusi pielietota vardarbība un izteikti draudi. Paraugs tā arī netika iegūts, pie tam Kalvina uzsver, ka cilvēki nav stādījušies priekšā kā antidopinga aģentūras darbinieki.

Trešdien skrējēja saņēma pagaidu diskvalifikāciju, un tas ir liels trieciens viņas plāniem, jo jau svētdien norisināsies Parīzes maratons, kurā Kalvina cerēja uz lieliem panākumiem. Tieši tādēļ viņas advokāti iesnieguši apelāciju Francijas augstākajā tiesu instancē, lai tiktu pieņemts pēc iespējas operatīvāks lēmums.

"Mans vīrs aizgāja nopirkt kūku, jo dēlam bija dzimšanas diena. Biju uz ielas, spēlējāmies, kad piebrauca cilvēki un sagrāba mani aiz rokas," stāstīja Kalvina, norādot, ka viens no trim svešiniekiem viņai iesitis pa roku. "Līdz ar to mans mazākais nokrita uz grīdas un sāka raudāt. Vīrs strīdējās ar tiem cilvēkiem, kamēr es pagāju malā."

Francijas antidopinga aģentūras ģenerālsekretārs Matjē Teorans noraidījis Kalvinas apsūdzības, sakot, ka viss bijis kārtībā – darbinieki nav bijuši vardarbīgi un viņi stādījušies priekšā kā antidopinga paraugu savācēji.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/66d00566d0d44829...