Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rudiša: "Gribu uzvarēt Dimanta līgā trešo gadu pēc kārtas"

Rudiša: "Gribu uzvarēt Dimanta līgā trešo gadu pēc kārtas"
Deivids Rudiša
Foto: IAAF

Pasaules rekordists 800 metru skrējienā, kenijietis Deivids Rudiša paziņojis, ka startēs Dimanta līgas pirmajā posmā Kataras galvaspilsētā Dohā, vēsta Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) mājaslapa internetā.

Rudiša savā distancē uzvarēja t.s. "Diamond Race" gan 2010., gan 2011.gadā. Bez Rudišas tas izdevies vēl 10 sportistiem, tostarp augstlēcējai Blankai Vlasičai (Horvātija), tāllēcējai Britnijai Rīzai (ASV) un sprinterei Karmelitai Džeterei, kas pērn uzvarēja gan 100, gan 200 metru skrējienu kopvērtējumā.

Arī olimpiskajā gadā Rudišas ambīcijas nav mazākas: "Gribu uzvarēt "Dimanta sacīkstēs" trešo reizi. Vienmēr vēlos skriet "Dimanta līgā" un mans mērķis ir būt sacensību uzvarētājam sezonas beigās. Pērn nedaudz uztraucos par to, jo savainojuma dēļ nācās izlaist dažus no pirmajiem posmiem. Taču man paveicās – es atgriezos un atlikušajos startos nostartēju veiksmīgi."

"Dimanta līgas posmos skriešu gan pirms, gan pēc olimpiskajām spēlēm," uzsvēra kenijietis. "Šie posmi ir daļa no gatavošanās procesa. Tāpat kā tas bija aizpērn un pērn – 2010.gadā starti Dimanta līgā bija daļa no mana gatavošanās procesa pasaules rekordam, bet pērn – daļa no gatavošanās pasaules čempionātam."

Rudiša jau šobrīd ir sezonas līderis pasaulē 800 metru distancē (1:44.33), taču vieglatlētikas sezona tā īsti vēl nav sākusies. Jāpiebilst, ka kopš 2010.gada Rudišam pieder pasaules rekords (1:41.01), kas pirms tam bija Kenijā dzimušā Dānijas pilsoņa Vilsona Kipketera (1:41.11) īpašumā.

Dimanta līgas pirmais posms Dohā notiks 11.maijā. Tajā dalību apstiprinājuši arī tādi sportisti kā Kenenisa Bekele, Viviana Čeriota, Tiruneša Dibaba, Pamela Čelimo, Abubakers Kaki un citi.

Izmantotie resursi:
iaaf.org


, 2012-04-20 08:10, pirms 12 gadiem
Neizskatās, ka šī raksta autors norādīts patiess. Drīzāk jau tulkotājs.
Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.