Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Martinsons apsver iespēju vērsties tiesā par viņa atcelšanu no amata

Martinsons apsver iespēju vērsties tiesā par viņa atcelšanu no amata
Elmārs Martinsons. Foto: Dmitrijs Suļžics/f64

LETA. Līdzšinējais SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes loceklis Elmārs Martinsons apsver iespēju vērsties tiesā par viņa atcelšanu no amata.

Martinsons aģentūrai LETA pastāstīja, ka šorīt viņš saņēmis rīkojumu par atcelšanu no amatiem abās kapitālsabiedrībās, kur viņš bijis vienīgais valdes loceklis. Viņš atgādināja, ka abos objektos notikuši lieli rekonstrukcijas darbi un par tiem saņemta atzinība gan no otras atbildīgās ministrijas - Kultūras ministrijas (KM), gan arī no Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un sporta organizācijām.

"Man šis IZM lēmums bija pārsteigums, jo līdz šim abi projekti īstenoti ciešā sadarbībā ar IZM, meklēti labākie iespējamie varianti, jo likmes ir ļoti augstas - pavisam drīz notiks Pasaules čempionāts hokejā. Visu laiku bijusi ļoti laba sadarbība un atsauksmes par mani, IZM bija apstiprināti arī visi stratēģijas grozījumi par Daugavas stadionu un citi plāni," pastāstīja Martinsons.

Viņš norādīja, ka KM bija nosūtījusi vēstuli izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP), aicinot viņu neizdarīt pārmaiņas valdē, lai nodrošinātu darbu pēctecību. "Arī sporta organizāciju pārstāvji lūdza IZM šādu darbu nedarīt. Līdz ar to, kas ir mainījies, ienākot ministrei ministrijā, grūti spriest," teica Martinsons.

Martinsons norādīja, ka viņš izvērtēs to, vai nebūtu jāvēršas tiesā saistībā ar viņa atbrīvošanu no amata. "Vai nav bijis izdarīts kāds politisks spiediens, lai nomainītu valdi, lai kādam partijas biedram atrastu vietu, neskatoties uz tik nozīmīga projekta izstrādāšanu," pauda Martinsons, piebilstot, ka, ja projektā būtu bijusi kāda kavēšanās, tad šādu lēmumu varētu saprast, taču patlaban tas ir "pilnīgs pārsteigums".

"Es esmu pārliecināts par savas darbības pareizību, jo ne tikai no ministrijas, bet arī CFLA bija atzinības par darbu. Ļoti nepatīkami," vērtēja Martinsons.

Arī kontekstā ar tenisa centru "Lielupe" atstādināšana no amata ir tikpat negaidīta un "graujoša informācija", teica Martinsons, piebilstot, ka arī tenisa centrā ir paveikts liels darbs, ko novērtējuši arī sportisti.

Martinsons nepiekrīt pārmetumiem saistībā ar Valsts kontroles rekomendāciju neieviešanu "Lielupē". "Ieteikumu ieviešana bija darba procesā, turklāt termiņi to ieviešanai bija tikai vasarā un rudenī, tāpēc pārmetumi par to tagad ir nesaprotami," teica Martinsons, uzsverot, ka šie pārmetumi ir formāli.

"Kopš ministrijā ienākusi ministre, ir pilnībā mainījusies attieksme," atzina Martinsons, piebilstot, ka patlaban nav skaidrs, kas ir pārmetumu pamatā.

Viņš arī uzsvēra, ka lēmumu saistībā ar Daugavas stadionu pieņem IZM un KM, nevis stadiona valde. Līdz ar to šādi pārmetumi viņam kā līdzšinējam valdes loceklim nav skaidri, jo izmaiņas stadiona rekonstrukcijas projektā notikušas ciešā sadarbībā ar IZM, kas arī par to ir atbildīga.

Vēl pagājušajā ceturtdienā notika tikšanās ar vairāku sporta organizāciju un IZM pārstāvjiem, atgādināja Martinsons. "Sarunas laikā noprotokolēts, ka ir skaidrs, kas ir projektā izdarīts un ka viss ir izdarīts pareizi," pauda Martinsons.

"Patlaban ir milzīga trauksme, ka kapitāldaļu turētājs publiski pauž, ka projekts tiks īstenots iepriekšējā kartībā - kāpēc jāatceļ valde, ja viss ir bijis pareizi? Tas rada bažas par nemotivētu lēmumu par atlaišanu no amata," teica Martinsons.

Atlūgumus no darba Daugavas stadionā uzrakstījuši arī vairāki darbinieki, atklāja Martinsons. Tas nozīmē, ka patlaban stadiona rekonstrukcijas gaitā objekts ir palicis bez pieredzējušas un zinošas komandas, kas rada satraukumu par projekta turpmāko likteni, sacīja Martinsons.


, 2019-03-12 08:35, pirms 5 gadiem
Nu bardaks jau nenormāls ar to sporta būvju apsaimniekošanu. Lielupē tenisu kortu būvniecību galīgi salaida grīstē un tāpēc darbiniekiem nav darbs jau pusgadu un tenisistiem nav kur spēlēt!!!!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.