Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Kenijas vieglatlēti par WADA prasību neizpildīšanu var saņemt diskvalifikāciju.

Kenijas vieglatlēti par WADA prasību neizpildīšanu var saņemt diskvalifikāciju.
Kenijas skrējēji treniņā
Foto: AFP/Scanpix

Kenijai līdz ceturtdienas vakaram ir jāpierāda Pasaules antidopinga aģentūrai (WADA), ka tā cīnās ar krāpšanos vieglatlētikā, liecina BBC rīcībā esošā informācija.

Šāda WADA nostāja saistīta ar daudziem pozitīvo dopinga pārbaužu rezultātiem Kenijas sportistu vidū, kā arī jaunām apsūdzībām korupcijā.

Tiek uzskatīts, ka Kenijai, visticamāk, neizdosies nodrošināt WADA ar tās meklētajām garantijām, tādējādi Kenija varētu tikt ievietota to valstu sarakstā, kuras pārkāpušas aģentūras kodeksu. Tādā gadījumā Kenijai tiks doti divi mēneši, lai iesniegtu jaunus tiesību aktus un finansējumu, vai arī tā automātiski tiks pasludināta par neatbilstošu WADA prasībām. Tas savukārt varētu nozīmēt pat iespējamu diskvalifikāciju no 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm un citiem lielajiem sporta pasākumiem.

Pašlaik par dopinga lietošanu diskvalifikāciju izcieš 18 Kenijas vieglatlēti, kuru kopējais diskvalifikācijas ilgums ir 55 gadi. Pazīstamākā sportiste šajā sarakstā ir Bostonas un Čikāgas maratonu uzvarētāja Rita Džeptū. Jāpiebilst, ka 2015. gada pasaules čempionātā Pekinā Kenija pirmoreiz vēsturē uzvarēja medaļu ieskaites kopvērtējumā, izcīnot 16 godalgas (septiņas zelta, sešas sudraba un trīs bronzas).

Atgādinām, ka no starptautiskām sacensībām šobrīd ir diskvalificēti Krievijas vieglatlēti, kurus pārstāvošajai federācijai ir jāapliecina sava atbilstība WADA noteikumiem.

Izmantotie resursi:
BBC Sport


, 2016-02-11 19:49, pirms 8 gadiem
ceru ka arī Jamaikas sportistus pārbaudīs, jo viņiem jau sava vēsture ir. Cerams, ka WADA apstiprinās manas aizdomas
, 2016-02-11 20:15, pirms 8 gadiem
Kenijā ir nedaudz cita attieksme pret naudu. Ja Kenijas skrējējs vinnē un nopelna ļimonu, tad padalās ar visiem, savu dzimto ciemu ieskaitot, padalās ar kaimiņu ciemu. Tur tak visi ir radi. Un kādi vēl dopingi tiem, kurus par vīriešiem uzskata tik tad, ja nogalinājis lauvu ar šķēpu? Vispirms muka no lauvas ap 100 jūdzēm, lauva nogura, bet skrējējs tika nosaukts par vīrieti, kuram tagad pienākas savs mājoklis, sievu bariņš, bifeļu bariņs utt. Jāciena vietējās tradīcijas. Protams, skrienot tika ierauts no vietējā šamaņa gatavotā uzlējuma butelītes. Bet tas nav dopings, tā ir tradīcija.
, 2016-02-11 20:20, pirms 8 gadiem
Krievijas pēdās...
, 2016-02-11 20:24, pirms 8 gadiem
Kam gan varētu patikt, ka tik daudz zelta u. c. medaļas, 'noceļ melnie no kaut kādas banānu republikas'?
, 2016-02-11 20:47, pirms 8 gadiem
un vēl 400 mb un škēpā
, 2016-02-11 21:16, pirms 8 gadiem
Kenija un Krievija rīkos savas olimpiskās spēles-pazińo vovka
, 2016-02-15 14:26, pirms 8 gadiem
Kenija ir dopinga oāze, bet, cik var noprast, Kenijā nav valsts sistemātiski atbalstītas, finansētas un kontrolētas dopinga programmas kā Krievijā. Arī Kenijā, bez šaubām, atbildīgās personas lieliski zina, kas notiek, un kaut ko piesedz, bet viss ir daudz mazāk organizēts un centralizēts kā Krievijā. Kenijā katrs dakterītis principā var palīdzēt sportistam apmaiņā pret zaļiem papīrīšiem, un tas ir lētāk kā Eiropā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.