Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Arī "Nestle" pārtrauc sadarbību ar IAAF

Andrejs Siliņš

Pazīstamā Šveices pārtikas produktu ražotāja "Nestle" nolēmusi pārtraukt sadarbību ar Starptautisko vieglatlētikas asociāciju (IAAF), savu lēmumu pamatojot ar dopinga skandālu, kas varot negatīvi ietekmēt uzņēmuma tēlu.

Janvāra beigās "adidas" oficiāli izdarīja to, par ko bija brīdinājusi IAAF jau iepriekš - pārtrauca sponsorēšanas līgumu, kas paredzējis 33 miljonu dolāru (ap 29 miljoniem eiro) lielu atbalstu 11 gados. Līgumam bija jānoslēdzas tikai 2019. gadā. Pie tam tika runāts, ka patiesībā "adidas" atbalsts IAAF bijis krietni lielāks.

Tagad vācu sporta apģērbu un apavu ražotājai pievienojies vēl viens IAAF ilggadējais sponsors - no sadarbības atteikusies pārtikas produktu ražotājs "Nestle". Šveiciešu uzņēmums deva lielāko atbalstu IAAF bērnu attīstības programmai. "Lēmums pieņemt, ņemot vērā negatīvo publicitāti, kas saistīta ar dopinga un korupcijas skandālu. Uzskatām, ka tas var negatīvi ietekmēt mūsu tēlu un reputāciju," sacīts "Nestle" oficiālajā paziņojumā.

Līgumu ar "Nestle" IAAF noslēdza 2012. gadā.

IAAF prezidents Sebastians Ko jau paudis dusmas par notikušo: "Mēs to nepieņemsim. Bērni būs tie, kuri šajā situācijā cietīs. Šogad ir plānota bērnu programmas attīstīšana vēl 15 valstīs, apmācot 8640 skolotājus un pasākumā piedaloties trim miljoniem bērnu."

Izmantotie resursi:
BBC

  +2 [+] [-]

, 2016-02-11 13:50, pirms 8 gadiem
Kas ir Sebastians Kols????

     [+] [-]

, 2016-02-11 14:25, pirms 8 gadiem
Hardy rakstīja: Kas ir Sebastians Kols????
es ar labprāt gribētu zināt

  +1 [+] [-]

, 2016-02-11 14:27, pirms 8 gadiem
var jau liet ūdeņus SC, bet tāds cilvēks būtu jāzin

Sebastjans Ko
Bijušais vieglatlēts
Sebastjans Ko ir bijušais angļu vieglatlēts un politiķis, pārstāv Konservatīvo partiju. Pašreizējais IAAF prezidents. Vieglatlēta karjeras laikā bija vidējo distanču skrējējs. Piedalījies divās Olimpiskajās spēlēs. Vikipēdija
Dzimis: 1956. gada 29. septembris (vecums 59), Hammersmita, Londona, Apvienotā Karaliste

  +1 [+] [-]

, 2016-02-11 16:44, pirms 8 gadiem
Ko ieved kārtību savā kantorī un tad "paud dusmas"